Svømmelærer om danskernes svømme-evner: Det er foruroligende

Danskerne er generelt meget dårlige til at svømme, afslører ny undersøgelse. Men frygt ej - hjælpen er nær. Se her hvad første skridt til at overvinde vandskrækken er

Her kan du se svømmelæreren Ditte fortælle, hvordan man lærer at have det godt med hovedet under vand. (Foto: Julie Sørensen)

Fik du aldrig helt lært, hvordan man sparker bagud, når man svømmer brystsvømning? Og føler du også panikken nærme sig, når hovedet kommer under vand? Så er du ikke helt på dybt vand.

En undersøgelse, som YouGov har foretaget for Dansk Svømmeunion, viser nemlig, at hver andet barn mellem syv og 14 år ikke kan svømme 200 meter uden at holde pause, hvilket ellers skal til, for at man kan sige, at man kan svømme. For voksne er det mere end hver tredje, der har samme problem.

Mor og søn er født er begge født uden arme. Verden på vrangen TV: Mor og søn mangler begge arme

Men hvordan kan det så være, at så mange begår sig dårligt i vandet? Det har vi spurgt svømmelæreren Ditte Berdiin Rosenkrantz-Theil om, og hun tror, at der er flere grunde:

Men faktisk er det ifølge Ditte slet ikke så svært, at blive en haj til at svømme.

- Det første skridt er jo, at blive tryg ved at være i vandet, og det, som folk ofte har det skidt med, det er at have hovedet under vandet. Men det kan man faktisk nemt lære, siger hun.

Det er ofte mænd, der skal reddes op fra vandet, når strandsæsonen sætter ind Samfund Livredder: Strandløver er alt for modige

Med nogle simple råd kan man nemlig blive en rigtig vandhund,, og det kræver hverken masser af penge eller tid til svømmetræninger.

Se hvordan i klippet over artilken!

38 kommentarer
Vis kommentarer