Sydbank: Holder fast i Totalkredit trods dårlig omtale

Totalkredits varslede prisstigninger kostede Sydbank millioner. Banken overvejer dog ikke at skifte udbyder

Medie- og kundestormen mod Nykredits varslede prisstigninger på boliglån via Totalkredit har kostet millioner for Sydbank i første kvartal. Modvinden til trods vil landets fjerdestørste bank dog beholde Nykredit som leverandør af boliglån.

Det fortæller administrerende direktør Karen Frøsig oven på regnskabet for årets tre første måneder, der viser et fald i både indtjening og resultater.

En stor del af forklaringen er "den markedssituation, der opstod, da koncernens leverandør af realkreditlån annoncerede bidragsforhøjelser på realkreditlån."

- Vi har, så længe jeg kan huske, brugt Totalkredit. Både mens vi stadig ejede en del, og efter at vi solgte til Nykredit. Vi har altid fået kvalitetsprodukter til konkurrencedygtige priser.

- Vi er sikre på, at et sådant samarbejde vil betyde, at vi også får det fremover. Ser man bredere på det, har Totalkredit jo faktisk været den billigste udbyder, siger administrerende direktør i Sydbank Karen Frøsig.

Grunden til, at Sydbank er blevet ramt af Totalkredits varslede prisstigninger, er, at banken har reageret ved at tilbyde sine kunder gratis rådgivning og konvertering af boliglån.

- Hvis en kunde kommer ind med et lån, som vi har rådgivet ham eller hende til at tage, og siger: Nu stiger bidragssatsen ind i himlen, det kan dælme ikke passe og så videre, så sætter vi os ned og regner det hele igennem og konverterer gratis.

- Det gør vi, fordi det vigtigste for os er, at kunderne forstår, at vi vil dem det bedste. De skal have den bedste rådgivning. Så det er en omkostning, vi bærer, for ellers lever vi ikke op til det, vi skal over for kunden, siger bankdirektøren.

Sydbanks basisindtjening faldt i årets tre første måneder med 65 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år, hvoraf langt størstedelen kan henføres til realkredit og lånegebyrer.

0 kommentarer
Vis kommentarer