Syddansk Universitet lukker kantiner og fredagsbarer

Alle større forsamlingsområder på Syddansk Universitet lukkes ned for at undgå smitte med coronavirus

Syddansk Universitet lukker ned for større forsamlinger frem til 31. marts. (Arkivfoto). Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Syddansk Universitet lukker ned for større forsamlinger frem til 31. marts. (Arkivfoto). Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Syddansk Universitet (SDU) lukker alle større samlingsområder på universitetet grundet fare for smitte med coronavirus.

Det skriver TV2 Fyn søndag.

Beslutningen er foretaget af ledelsen på universitetet. Den betyder, at blandt andet kantiner, biblioteker, læsesale og fredagsbarer lukker. Det gælder frem til 31. marts.

Det flugter med myndighederne opfordring til at aflyse alle arrangementer med over 1000 mennesker. Det gælder også i første omgang resten af marts.

- SDU's særlige campusstruktur med sammenhængende bygninger med mange ansatte, studerende og daglige gæster giver øget risiko for smittespredning.

- SDU's ledelse har derfor besluttet at lukke alle større samlingsområder på alle campusser, skriver universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind i en mail til de studerende og ansatte ifølge TV2 Fyn.

Universitetets fakulteter i Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg tager samme forholdsregler. I Esbjerg og Sønderborg lukker man dog ikke kantinen.

SDU aflyser også konferencer og lignende større arrangementer. Desuden aflyses rejser til internationale konferencer.

Eksamener og undervisning vil blive gennemført som normalt. Alene i Odense har universitetet 23.000 studerende og 3200 ansatte.

I løbet af weekenden er 14 personer konstateret smittet med coronavirusset i Danmark.

I alt er 35 personer nu konstateret smittet i landet. 628 personer sidder i karantæne.

Enkelte af de 35 smittetilfælde er sket her i landet. Alle tilfælde kan dog føres tilbage til patienter, der er blevet smittet i udlandet.