Syddansk Universitet skal skære 160 stillinger væk

160 årsværk forsvinder, når Syddansk Universitet skal finde besparelser for 149 millioner kroner inden 2019

Landets tredjestørste universitet, Syddansk Universitet, skal spare 149 millioner kroner som følge af regeringens besparelser på uddannelsesområdet.

Det betyder, at universitetet skal nedlægge 160 fuldtidsstillinger, oplyser rektor på Syddansk Universitet, Henrik Dam.

- Vi skal, når besparelserne er fuldt indfaset i 2019, finde 149 millioner kroner. Det svarer til lige godt 160 årsværk, siger Henrik Dam.

Det er endnu uklart, hvor mange medarbejdere, der får en fyreseddel.

- Vi kan ikke undgå afskedigelser, men vi prøver så vidt muligt med frivillige fratrædelser, naturlig afgang og ved at undlade at genopslå ledige stillinger, siger rektoren fra Syddansk Universitet.

Besparelserne kommer også til at betyde nedlæggelse af "en håndfuld fag", mens andre fag lægges sammen.

- Vi har evalueret vores aktiviteter ud fra tre kriterier - kvalitet, relevans og bæredygtighed.

- På den baggrund vælger vi nogle små forskermiljøer og små uddannelser fra, sådan at vi kan bevare samme høje kvalitet og relevans i resten af vores aktiviteter, som dermed bliver helt friholdt for besparelser, siger Henrik Dam.

Den decentrale struktur med center i Odense og campusbyer i Esbjerg, Kolding, København, Slagelse og Sønderborg bliver der ikke pillet ved.

- Den decentrale struktur er meget omkostningskrævende. Hvis vi samlede det hele et sted kunne vi spare 90 millioner kroner årligt.

- Men vi har fastholdt, at vi stadig vil være et universitet med en decentral struktur. Det er en prioritet for os, så vi bliver i alle campusbyer, siger Henrik Dam.

Baggrunden for besparelserne er, at regeringen har pålagt landets uddannelsesinstitutioner at spare to procent om året. Desuden er det en følge af den dimensionering af uddannelser, som har skåret mange studiepladser væk.

Københavns Universitet meddelte i februar, at 500 stillinger forsvinder som følge af besparelser. Forleden oplyste universitetet, at man lukker ni små fag på humaniora.

1 kommentar
Vis kommentarer