Sydkorea beskylder Nordkorea for ny missilaffyring

Ifølge det sydkoreanske militær har Nordkorea tirsdag prøveaffyret et kortrækkende missil nær byen Wonsan

Nordkorea har prøveaffyret et kortrækkende missil eller en raket nær byen Wonsan på landets østkyst tirsdag. Det påstår Sydkoreas militær.

Ifølge det sydkoreanske militær fløj projektilet omkring 200 kilometer mod nordøst.

Projektilet synes at være landet på fastlandet i modsætning til tidligere prøveaffyringer, hvor missiler er blevet affyret ud over havet. Det siger en talsmand for Sydkoreas forsvarsministerium.

- Vi holder nøje øje med situationen og er klar til at håndtere enhver situation, lyder det i en erklæring.

Det er den tredje nordkoreanske missilaffyring inden for to uger.

Spændingerne på Den Koreanske Halvø stiger, samtidig med at Nordkoreas arvefjender, USA og Sydkorea, har indledt deres årlige, fælles militærøvelse nær Nordkoreas maritime grænse.

Øvelsen, der blev indledt i begyndelsen af marts og varer otte uger, er på forhånd blevet fordømt af styret i Nordkorea.

På torsdag mødes den amerikanske præsident, Barack Obama, med Sydkoreas præsident, Park Geun-Hye, og Japans premierminister, Shinzo Abe, på et atomtopmøde i Washington, hvor de blandt andet skal diskutere den voksende trussel fra Nordkorea.

FN's Sikkerhedsråd strammede for nylig sanktionerne mod Nordkorea, efter at landet 6. januar foretog en atomprøvesprængning. Den fjerde siden 2006.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere