Sydkorea fjerner propaganda-højttalere fra grænsen

Opblødning på vej: Nordkorea stiller urene efter klokken i Sydkorea

Her kan du se de omtalte propaganda-højtalere. Video: AP

Sydkorea vil nu fjerne de højttalere mod grænsen til Nordkorea, som i årevis har sendt propaganda og musik ind til den forhadte fjende mod nord.

Det sker efter det historiske topmøde fredag mellem de to ledere Moon Jae-in og Kim Jong-un.

Samtidig melder Nordkorea, at man vil stille urene, så de passer med klokken i Sydkorea.

Flere nyhedsbureauer beretter, at Sydkorea allerede har slukket for højttalerne, som har blæst en blanding af koreanske popmelodier og kritik ind i forhadte styre.

Allerede i morgen tirsdag vil de mange højttalere langs grænsen blive kørt væk.

- Vi ser det som det letteste og første skridt mod militær tillid, siger en talsmand for det sydkoreanske forsvarsministerium Choi Hyun-so.

Her tager sydkoreanerne et kig ind i Nordkorea. Arkivfoto: AP.
Her tager sydkoreanerne et kig ind i Nordkorea. Arkivfoto: AP.
 

Humoristisk Kim Jong-un
Topmødet mellem de to landes ledere har angiveligt øget sydkoreanernes tillid til Nordkorea, viser en ny meningsundersøgelse.

Kim og Moon blev fredag set sammen på sydkoreansk TV, hvor de begge smilede. Og befolkningen i Sydkorea så for første gang en humoristisk side af Kim Jong-un.

Det helt store spørgsmål er nu, i hvilket omgang Nordkorea vil leve op til løfterne om at lukke ned for landets atomprogram.

USA's præsident Donald Trump har sagt, at han er parat til at mødes med Kim Jong-un i løbet af tre til fire uger.

Styrtet sammen
- En aftale med USA forudsætter, at Nordkorea demonstrerer en uigenkaldelig vilje til at afslutte deres militære atomprogram, fastslog USA's udenrigsminister Mike Pompeo søndag.

Eksperter har antydet, at Kim Jong-un's pludselige vilje til at aflyse alle fremtidige atomprøve-sprængninger kan hænge sammen med, at de steder, som bruges til at affyre raketterne, er styrtet sammen og derfor er uanvendelige.

Dette har Kim Jong-un dog afvist. Han siger, at landet fortsat er i besiddelse af to tunneler, som er i god stand og derfor stadig kan bruges.

 

31 kommentarer
Vis kommentarer