Sydkorea har laveste antal nye smittede siden krisens top

Antallet af nye coronatilfælde er dalet stabilt i Sydkorea, siden udbruddet var værst i landet 29. februar

Kvinder med ansigtsmasker ses her på en relativt affolket gade i den sydkoreanske hovedstad, Seoul. Foto: Heo Ran/Reuters
Kvinder med ansigtsmasker ses her på en relativt affolket gade i den sydkoreanske hovedstad, Seoul. Foto: Heo Ran/Reuters

Sydkorea fortsætter en opmuntrende udvikling i antallet af nye coronatilfælde.

Således melder landet mandag, om det laveste antal nye smittede, siden virusudbruddet var værst i landet sidst i februar.

64 personer er mandag blevet bekræftet smittet. Det oplyser Sydkoreas center for sygdomskontrol og -forebyggelse. Til sammenligning lød antallet den 29. februar på 909 nye smittetilfælde.

De 64 tilfælde mandag markerer 12. dag i træk, hvor Sydkorea har registreret omkring 100 eller færre nye smittetilfælde.

Myndighederne opfordrer dog folk til fortsat at være på stikkerne. Årsagen er, at der fortsat vender smittede folk hjem til Sydkorea, og at der stadig er eksempler på mindre udbrud på eksempelvis plejehjem og i kirker.

- Vi tillægger ikke tallene så meget værdi endnu, da der stadig er nogle udsving på trods af den nedadgående tendens, siger Yoon Tae-ho fra Sydkoreas sundhedsministerium.

- Vores højeste prioritet er at forebygge sporadisk smitte hos grupper og folk, der vender hjem.

Sydkorea indledte søndag en 15 dages periode, hvor folk bedes om at holde afstand til hinanden. Det indebærer også begrænsninger af religiøse samlinger samt sports- og underholdningsarrangementer.

Yoon Tae-ho oplyser, at de fleste kirker overholder reglerne og i stedet har valgt at afholde deres gudstjenester online.

En kirke i hovedstaden Seoul valgte søndag dog at ignorere reglerne. Det førte til uro mellem politi og folk fra menigheden.

- Det var en handling, der alvorligt truede ikke kun de tilstedeværendes sikkerhed, men også hele vores samfund, siger den sydkoreanske premierminister, Chung Sye-kyun.