Sydkorea indleder massiv indsats mod mers-udbrud

Myndighederne i Seoul bebuder massiv indsats mod det største udbrud af mers uden for Saudi-Arabien

Sydkorea meddelte søndag, at i alt fem personer er døde af den ekstremt smitsomme lungesygdom mers, og regeringen bebudede en massiv indsats for at hindre en landsomfattende epidemi.

Antallet af smittede er steget til 64, efter at 14 nye tilfælde blev registreret lørdag.

Det er det største udbrud af mers, eller "mellemøst-respirationssyndrom", uden for Saudi-Arabien, hvor 950 mennesker er blevet smittet siden 2012.

I Sydkorea er over 2300 mennesker sat i forskellige typer af karantæne. Omkring 2100 har fået besked på at holde sig hjemme, mens 200 er blevet isoleret i statslige hospitaler.

- Alle de 14 nye tilfælde er konstateret hos personer, som allerede er i karantæne, siger det sydkoreanske sundhedsministerium.

Den fungerende sydkoreanske premierminister, Choi Kyung-Hwan, har bebudet en "total mobilisering" af kræfter for at hindre en videre udbredelse af sygdommen i Asiens fjerdestørste økonomi.

- Vi kan bringe situationen under kontrol. Udbruddet bliver ikke spredt i samfundet, siger han og advarer befolkningen mod at "overreagere".

Der har været tilfælde af mers i over 20 lande. Virusset opfattes som mere dødeligt, men mindre smittefarligt, end den lignende sygdom sars, som kostede hundredvis af mennesker livet, da den fremkom i Asien i 2003.

Sidste år meddelte de saudiarabiske myndigheder, at op mod 700 mennesker har været smittet i det arabiske land, og at op mod 300 var døde af den - langt flere end tidligere oplyst.

Myndighederne i Saudi-Arabien har advaret om, at personer, der har med kameler at gøre, bør bære masker og handsker. I udlandet har eksperter diskuteret, om luftvejssygdommen kan komme til mennesker via kameler.

1 kommentar
Vis kommentarer