Sydkorea runder 100 mers-smittede og ni dødsfald

Lungesygdom bliver ved med at sprede sig og koste liv i Sydkorea. Nye patienter blev smittet på hospitalet.

Følg Samfund

To mennesker er døde i Sydkorea onsdag, efter at de var blevet smittet med den frygtede lungesygdom mers.

Det bekræfter landets sundhedsministerium. Dermed er det samlede dødstal i det sydkoreanske mers-udbrud oppe på ni.

Samtidig hæver ministeriet tallet for, hvor mange der er blevet smittet. Med 13 nye tilfælde runder listen 100 syge og når samlet op på 108 smittede.

De to personer, der onsdag døde, var begge kræftpatienter. Samtlige døde led ifølge sundhedsministeriet af alvorlige sygdomme, før de blev testet positiv for mers - eller "mellemst-respirationssyndrom".

Langt størstedelen af smittetilfældene er også i sundhedssystemet. De seneste 13 tilfælde af sygdommen er alle opstået på hospitalet.

Ifølge nyhedsbureauet AFP begyndte udbruddet i Sydkorea med seks smittede for to uger siden. Nu har landet det næsthøjeste antal smittede i verden efter Saudi-Arabien, viser tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol, ECDC.

I Saudi-Arabien er 950 mennesker siden 2012 blevet smittet med mers.

Den første bærer af sygdommen ankom angiveligt fra Saudi-Arabien til Sydkorea i begyndelsen af maj. Han nåede at komme i kontakt med andre patienter på et hospital, før han blev diagnosticeret med mers.

Tusindvis af sydkoreanere er i karantæne på grund af sygdommen. Omtrent 200 ud af de 2300 karantæneramte er blevet isoleret på statslige hospitaler, mens resten har fået besked på at holde sig hjemme.

Udbruddet har skabt bekymring i Sydkorea, og flere end 220 skoler på tværs af landet holder lukket eller har aflyst timer, har myndighederne oplyst tidligere på ugen.

Frygten har bredt sig til flere steder i regionen. Blandt andet har Singapore udsat eller aflyst alle skoleudflugter med Sydkorea som destination.

Der har været tilfælde af mers i over 20 lande. Virusset opfattes som mere dødeligt, men mindre smittefarligt, end den lignende sygdom sars, som kostede hundredvis af mennesker livet, da den brød ud i Asien i 2003.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+