Syg præst gav respirator til yngre patient - nu er han død

72-årige Giuseppe Berardelli ville ikke tage imod respirator-hjælp. Nu er han død

Selvom den 72-årige italienske præst, Guiseppe Berardelli var alvorligt syg - inficeret med coronavirus - nægtede han at tage imod et tilbud om at blive lagt i respirator.

I stedet gav han den til en yngre patient. Den gode gerning kostede ham sandsynligvis livet. Det skriver blandt andet BBC og Independent.

Respiratoren var blevet indkøbt til den aldrende præst af hans menighed, men han gav den i stedet til en yngre person, der ligeledes var smittet med coronavirus.

Guiseppe Berardelli blev 72 år gammel. Foto : .facebook.com/pg/oratorio.casnigo/photos
Guiseppe Berardelli blev 72 år gammel. Foto : .facebook.com/pg/oratorio.casnigo/photos

Berardelli, der var præst i byen Casnigo, døde i sidste uge på hospitalet i Lovere. Han er en af 60 præster, der er døde i Italien i denne måned grundet coronavirus.

- Han var et menneske der var ligetil, og som havde stor kærlighed til sine medmennesker, både troende og ikke troende, fortæller Giuseppe Imberti, der er borgmester i Casnigo til italienske Araberara.

Selv om præsten ikke kunne få en officiel begravelse, blev han angiveligt hyldet af byens befolkning, der klappede fra deres balkoner, mens kisten med Berardellis jordiske rester blev kørt forbi.