Syg Siemens-ansat: Utrolig glad

Per Krogh Jensen har fået erstatning, efter at han blev syg af arbejdet hos Siemens

Per Krogh Jensen er blevet kronisk syg efter arbejdet på Siemens. Foto: Anders Brohus
Per Krogh Jensen er blevet kronisk syg efter arbejdet på Siemens. Foto: Anders Brohus

Fem år efter, at han måtte opgive sit arbejde som formstøber hos Siemens Wind Power, fik 60-årige Per Krogh Jensen i går tilkendt 251.842 kroner i erstatning.

Sammen med to tidligere kolleger havde han anlagt sag mod Siemens, fordi de i en årrække arbejdede med sundhedsskadelige stoffer i formstøberiet hos Siemens i Aalborg.

- Jeg er utrolig glad for dommen. Jeg føler, at der endelig er sket lidt retfærdighed, efter at det i seks år har været op ad bakke, fortæller Per Krogh Jensen til Ekstra Bladet.

Han arbejdede som formstøber hos Siemens fra 2004 til 2011, da han pludselig begyndte at hoste blod op.

Sagen kort

3F har på vegne af tre tidligere medarbejdere sagsøgt Siemens for brud på arbejdsmiljøloven.

Afgørelsen faldt torsdag i Retten i Aalborg.

De tre medarbejdere, Per Krogh Jensen, Peter Christensen og René Tordrup Jensen, får henholdsvis 251.842 kroner, 509.554 kroner og 136.007 kroner i erstatning.

Medarbejderne har arbejdet med at bygge forme til vindmøllevinger. I den forbindelse har de arbejdet med farlige kemikalier som epoxy og isocyanater.

Det er ifølge medarbejderne årsag til, at de er blevet syge med blandt andet astma og eksem.

Medarbejderne mener, at arbejdet ikke har været planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Det er virksomhedens ansvar, at arbejdsmiljøet er i orden, og at arbejdet udføres i overensstemmelse med arbejdsmiljøloven.

Siemens afviser, at virksomheden er skyld i, at medarbejderne er blevet syge.

Siemens har dog erkendt, at en underleverandør har anvendt isocyanater, selv om det har været forbudt.

Først i 2011 søgte virksomheden en dispensation fra forbuddet, da man ifølge virksomhedens eget udsagn blev klar over, at det var påkrævet.

Kronisk syg
- Jeg hostede uafbrudt i en uge, og i første omgang troede vi, at det var en lungebetændelse, men da jeg blev undersøgt igen, fik jeg diagnosen astma, som kunne føres tilbage til arbejdet på Siemens, fortæller Per Krogh Jensen.

I dag er Per Krogh Jensen kronisk syg.

- Erstatningen er selvfølgelig et plaster på såret, men jeg skal leve med astmaen resten af mit liv. Jeg tager medicin to gange om dagen og en gang om måneden får jeg en indsprøjtning på hospitalet.

De to tidligere kolleger er tidligere blevet tilkendt en arbejdsskadeerstatning, men Per Krogh Jensen er tidligere blevet afvist i Arbejdsskadestyrelsen. Siden har han anket den til Ankestyrelsen, hvor den fortsat er under behandling.

- Nu håber jeg selvfølgelig, at dommen kommer til at indgå i behandlingen af ankesagen.

Ifølge fagforeningen 3F er medarbejderne blevet syge i forbindelse med arbejdet på Siemens Wind Power. Foto: Simon Fals/Polfoto Samfund Siemens skal betale erstatning til syge ansatte

9 kommentarer
Vis kommentarer