Annonce:
Annonce:

Sygehuse brugte nåle der ikke var skarpe: - Vi kunne spare en million

Region valgte nåle, de vidste ikke var skarpe - nu trækker de dem tilbage

Arkivfoto: Johan Mikkelsen/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Johan Mikkelsen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget? Send en sms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

I tre måneder måtte patienter på midtjyske hospitaler trækkes med større smerter og irritation, når de blev stykket med såkaldte PVK-nåle.

Det skriver TV2 Østjylland.

PVK står for perifert venekateter og bliver brugt til at give en patient medicin eller væske direkte ind i blodåren.

Men den nål fra P. Braun Medicals, der blev benyttet indtil januar måned, påførte patienterne større smerte end normalt - og det vidste regionen godt.

Det viser en aktindsigt, som TV2 Østjylland har fået i det evalueringsnotat, der viser, hvorfor regionen valgte at købe nålen.

Annonce:

Her fremgår det, at Region Midtjylland prioriterede pris frem for kvalitet, da de skulle vælge nålen i et udvalg af i alt fire nåle. Også selvom regionen beskrev nålen som 'ikke skarp og påfører patienten gene'.

- Det er rigtigt, at produktet havde en ringere kvalitet, men fagfolk havde vurderet, at den var høj nok til, at man godt kunne bruge produktet. Desuden kunne vi spare en million kroner om året, og det er jo også en slags penge, siger Jacob Stengaard Madsen, regionsdirektør i Region Midtjylland, til TV2 Østjylland.

Ifølge mediet var det gentagne klager, der førte til, at regionen endte med at droppe nålene efter kun tre måneders brug. Regionen forsvarer dog stadig sin beslutning.

- Vi kan ikke bare blive ved med at købe de samme produkter til en dyr pris. Vi bliver nødt til at konkurrenceudsætte vores varer. Ellers får udbyderne et monopol og kan skrue prisen op. Men det er ærgerligt, når det går galt som her. Det er ærgerligt, at vores personale har været så frustreret, og at patienter er kommet i klemme. Det må vi prøve at lære af, siger Jacob Stengaard Madsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: