Sygeplejerske anholdt for at nægte at tage blod fra bevidstløs patient

De chokerende optagelser af en sygeplejerske, der bliver lagt i håndjern da hun nægter at gøre som politiet siger, går verden rundt

Se det voldsomme optrin her. Er det okay? Video: Salt Lake City Police Department

Den chokerende video, hvor en oprørt sygeplejerske bliver lagt i håndjern, tilsyneladende for at gøre sit arbejde, er blevet offentliggjort og har vakt dyb forargelse.

Optagelserne, som er blevet offentliggjort af sygeplejersken Alex Wubbels og hendes advokat, viser, hvordan hun bliver lagt i håndjern af politiet under en vagt på brandsårsafdelingen på University of Utah 26. juli. Det skriver blandt andre Daily Mail.

Kort forinden var en mandlig lastbilchauffør blevet indlagt i bevidstløs tilstand efter at være kørt ind i en anden bilist, mens han flygtede fra politiet. Derfor mødte betjenten Jeff Payne op og forlangte at få en blodprøve fra den bevidstløse patient. Men eftersom lastbilchaufføren ikke var mistænkt i forbindelse med uheldet, vurderede Alex Wubbels, at politiet ikke havde en plausibel grund til at få udleveret en sådan prøve.

Hun ryger i fængsel!
Betjenten havde heller ingen ransagningskendelse, men videoen viser, hvordan Jeff Payne bliver mere og mere utålmodig, mens sygeplejersken forsøger at forklare hospitalets retningslinjer på det punkt. I klippet, som i sin oprindelige længde varer næsten 20 minutter, bliver betjenten i stigende grad truende overfor Alex Wubbels, der ringer til adskillige af sine overordnede for at få bekræftet blodprøve-politikken. Til sidst får Jeff Payne nok og proklamerer, at han nu arresterer hende.

- Hun ryger i fængsel! Lyder det fra betjenten, og da en af sygeplejerskens kolleger spørger hvorfor, siger han, at det er fordi, hun blander sig i politiets efterforskning.

- Stop! Jeg har ikke gjort noget galt. Det her unødvendigt, kan man høre den skræmte sygeplejerske råbe, men efter en ophedet diskussion med flere af de ansatte, trækker betjenten hende med ind på bagsædet af sin tjenestevogn.

Alex Wubbels og hendes advokat har nu valgt at offentliggøre videoen for at undgå, at noget lignende sker igen. Hun har dog ingen planer om at retsforfølge politi-afdelingen efter den voldsomme episode.

Se videoen i toppen af artiklen.