Sygeplejerske reddede brændt baby i 1977: Nu skal de mødes

37-årige Amanda ledte med lys og lygte efter sygeplejersken, der tog sig af hende som spæd. Nu skal de to kvinder mødes

Babyen på dette billede ledte efter sygeplejersken, der tog sig af hende som spæd. Det lykkedes ved hjalp af de sociale medier (Foto: AP)
Babyen på dette billede ledte efter sygeplejersken, der tog sig af hende som spæd. Det lykkedes ved hjalp af de sociale medier (Foto: AP)

Tusindvis af mennesker delte billederne, som Amanda Scarpinati fra Georgia i USA i sidste uge lagde op på sin Facebook-profil.

Billederne viste hende selv som helt spæd, i armene på en sygeplejerske fra hospitalet Albany Medical Center.

Amanda Scarpinati blev som lille baby syg med lungebetændelse, og var derfor blevet anbragt tæt ved en luftfugtnings-maskine. Men da hun rullede rundt, havnede hun lige oven i maskinen, og fik slemme tredjegradsforbrændinger på både hænderne og i hovedet.

Johnny Depp var meget berørt, da han hjalp en lille pige med at få hørelsen tilbage. (Foto: AP) Intl. kendte - 26. sep. 2015 - kl. 16:39 Rørende: Her hjælper Depp hørehæmmede med at få hørelsen igen

- For 20 år siden forsøgte jeg at finde frem til sygeplejersken, som holder mig, men det lykkedes ikke. Måske kan nogen på de sociale medier genkende hende nu. Disse er taget i 1977. Jeg ville elske at kende hendes navn, og måske få en chance for at snakke med hende og møde hende, skrev Amanda Scarpinati i sit opslag.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Den nu 37-årige kvinde lagde billederne op i et forsøg på at finde frem til sygeplejersken, som hun meget gerne ville i kontakt med. Hun var især rørt over den måde, kvinden kærligt kigger på det brændte barn, og at der tilsyneladende ikke var noget gråd i den ømme situation – på trods af de voldsomme forbrændinger.

Her mødes sygeplejersken (til venstre) og Amanda Scarpinati efter 38 år (Foto: AP)
Her mødes sygeplejersken (til venstre) og Amanda Scarpinati efter 38 år (Foto: AP)

Hun fortæller til ABC, at hun har gemt billederne hele sit liv, og kigget på det, når livet var svært Og det var det ofte, for Amanda Scarpinati blev konstant mobbet i skolen på grund af de voldsomme brandsår, uheldet har efterladt på hendes krop.

- Man kan bare se, at hun bekymrer sig, siger den nu 37-årige kvinde.

Nichlas på ti år fra Hellested fik det her billede af nattens naturfænomen (Læserfoto) Videnskab & teknik - 28. sep. 2015 - kl. 04:50 Galleri: Morgenen efter: Sådan var 'blodmånen'

Billederne gik hurtigt viralt på de sociale medier, og nu er det tilsyneladende lykkedes at finde frem til kvinden på billedet.

Det var en tidligere sygeplejerske, Angela Leary fra Albany Medical Center, som reagerede, da hun så de florerende billeder. Hun har identificeret den omsorgsfulde kvinde på billederne som Susan Berger – en kvinde, der stadig arbejder som sygeplejerske i nabobyen Syracuse.

Ifølge AP har de to kvinder aftalt at mødes på hospitalet, hvor det hele startede for 37 år siden, senere i dag.

Foto: AP
Foto: AP

25 kommentarer
Vis kommentarer