Sygeplejersker flygter fra ambassadør-familie

Skandalen på Hvidovre Hospital vokser: Nu må de ansatte have psykologhjælp

Kender du til  sagen om særbehandling til ambassadørens mor? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

En sygeplejerske har sagt op og flere får psykologhjælp som direkte konsekvens af den særbehandling Saudi Arabiens ambassadørs mor har fået på Hvidovre Hospital.

Det kan Ekstra Bladet i dag afsløre på baggrund af aktindsigt i sagen.

Gennem den seneste tid er det kommet frem, at der har været en særdeles anspændt stemning på hospitalet, siden den saudiarabiske ambassadør, Mohammed Ibrahim al-Agails, mor blev indlagt 10. december sidste år efter en blodprop i hjernen.

Samfund - 26. feb. 2015 - kl. 10:06 Ny afsløring: Saudi-diplomat spredte også panik på Rigshospitalet

Personalet har følt sig behandlet som tjenestefolk, syge patienter har måttet vige pladsen, mens Torben Mogensen, vicedirektør på hospitalet, har været til middag hos ambassadøren.

Af aktindsigten fremgår det, at fem sygeplejersker på afdelingen har sagt op i perioden fra 10. december og frem til midten af februar. En af opsigelserne vedrører decideret den anspændte situation, fremgår det aktindsigten:

’1. sygeplejerske har efter afdelingens oplysninger sagt sin stilling op som følge af forløbet omkring den saudiarabiske ambassadørs mors indlæggelse på Afdelingen for Højt Specialiseret Neurorehabilitering’.

Personalet har også været så presset af ambassadørens familie, at det har været nødvendigt at hyre en ekstern erhvervspsykolog. Indtil videre lyder psykolog-regningen på 84.525 kroner.

Se også: Ombudsmanden går ind i saudi-skandalen

Kurt Klaudi Klausen, professor i offentlig ledelse på Syddansk Universitet, kalder situationen alvorlig:

– Det vidner om, at der er noget i vejen med ledelsens prioriteringer. Man prioriterer forskelsbehandlingen af en bestemt patient over at passe på sine medarbejderes ve og vel. Det er jo dårlig dømmekraft fra ledelsens side, og det er simpelt hen dårligt lederskab, siger han.

Han bakkes op af professor i ledelse på Aalborg Universitet Anders Drejer:

– Det er særdeles uhensigtsmæssig. Hvis der er en, som har sagt op, er der måske ti, der har mistet respekten for ledelsen, siger han.

Se også: Minister kræver redegørelse for saudi-særbehandling

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ambassadør Mohammed Ibrahim al-Agail.

LÆS MERE I EKSTRA BLADET TORSDAG ELLER I EKSTRA :

Plus Hospitals-personalet: Ambassadør-familie sviner os til  

125 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere