Sygeplejersker kritiserer ny uniform: Gennemsigtig og for lille

Sygeplejerskerne i Region Midtjylland er bestemt ikke tilfredse med deres nye uniform, skriver TV Midtvest

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Alle ansatte på Region Midtjyllands hospitaler skal have nyt tøj. Det sker efter 20 år med den samme uniform, og derfor mener regionen, at det er på tide med en ny.

Men den nye uniform har bestemt ikke vakt begejstring hos sygeplejerskerne på Regionshospitalet i Silkeborg, der er nogle af de første, der får lov til at bruge den.

Det skriver TV Midtvest.

Sygeplejerskerne på Regionshospitalet synes, at uniformen sidder for tæt til kroppen og er for varm og besværlig at arbejde i.

- Jeg har et problem med, at blusen sidder så stramt. Det sender et signal overfor mine patienter om, at jeg har for travlt, når jeg har de svedpletter under armene - uden nødvendigvis at have lavet særlig meget, fortæller Line Glanz, der er sygeplejerske på Regionshospitalet i Silkeborg, til TV Midtvest.

Men det er ikke kun blusen, der volder problemer. De hvide bukser er både upraktiske og gennemsigtige, mener sygeplejerskerne.

- Hvis jeg tager en af de lange gange, og der er en madvogn ude, og der er masser af mennesker på gangen, så kan jeg godt finde op at gå langs væggen, siger sygeplejersken til tv-stationen.

Det var i 2011, at det blev besluttet, at der skulle nye uniformer til Region Midtjylland. Projektet startede med forskellige prøver, men på trods af den lange arbejdsproces med tøjet, er sygeplejerskerne stadig ikke tilfredse.

- Man kan aldrig gøre alle 100 procent tilfreds, men jeg er sikker på, at når de har gået i uniformen i en periode, så bliver de glade for det, siger Hanne Rosenlund, der er projektleder i Region Midtjylland til TV Midtvest.

I løbet af efteråret vil personalet på sygehusene i Herning og i Holstebro få de nye uniformer.

268 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere