Syrere i generobret oldtidsby trodser minefare og stemmer

Mange steder kan parlamentsvalget i Syrien ikke afvikles, men i den minerede oldtidsby Palmyra er der vælgere

Trods fortsatte kamphandlinger og minerede områder er syrere mødt frem ved valgsteder flere steder i det krigshærgede Syrien.

Også i oldtidsbyen Palmyra, hvor regeringshæren for mindre end en måned siden fordrev den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, kommer syrere til valgurnerne.

Det sker, til trods for at området ved Palmyra er mineret af militante islamister.

- Jeg var ikke bange for at komme og stemme i dag, siger en vælger til det franske nyhedsbureau AFP i Palmyra. Her har ekstremister indtil for nylig håndhævet en streng islamistisk justits og ødelagt templer.

Repræsentanter for den del af oppositionen, der forhandler fred i Syrien, afviser onsdagens valg som ugyldigt og illegitimt.

Oppositionen mener, at præsident Bashar al-Assads styre med valget alene forsøger at styrke sin rolle i de aktuelle fredsforhandlinger i Genève.

I hovedstaden, Damaskus, hvor Assad sidder på magten, var valgstederne - modsat i provinserne Raqqa og Idlib - åbne fra klokken syv.

- Jeg stemte, fordi dette valg vil afgøre landets fremtid. Jeg håber, at vinderne vil være tro mod nationen - endnu mere end mod vælgerne, siger 37-årige Yamin al-Homsi.

En taxichauffør, Samer Issa, mødte op for at gøre sin pligt som samfundsborger.

- Nu er det op til sejrherrerne at leve op til deres løfter, siger den 58-årige mand.

I en østlig forstad til Damaskus er mekanikeren Mohammad Zobaidiyyeh alt andet end begejstret for valget.

- Dette valg er en farce, og jeg tror ikke på dem, siger Zobaidiyyeh til det franske nyhedsbureau.

Bashar al-Assad afgav sin stemme i Damaskus sammen med sin kone Asma. Her talte han med et par valgtilforordnede foran de fremmødte journalister.

0 kommentarer
Vis kommentarer