Annonce:
Annonce:

Syrisk minister advarer: Udenlandske landtropper kommer hjem i kister

På et pressemøde meddelte den syriske udenrigsminister Walid al-Moualem, at enhver form for udenlandsk indtrængen på Syrisk jord, vil blive set som en aggressiv handling mod landet

Syriens udenrigsminister Walid al-Moualem under en tale til FN's generalforsamling i 2013. Foto: AP
Syriens udenrigsminister Walid al-Moualem under en tale til FN's generalforsamling i 2013. Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Udenlandske landtropper vil blive sendt hjem i kister. Sådan sagde den syriske udenrigsminister Walid al-Moualem på et pressemøde lørdag til de fremmødte journalister. Det beretter Reuters.

Hermed sender den syriske udenrigsminister et skarpt signal til de lande, der påtænker at sende deres militær ind i Syrien til fods.

Meldingen kommer, efter at flere muslimske lande har meddelt, at de var klar til at sende landtropper ind i Syrien for at bekæmpe Islamisk Stat, IS.

- Enhver form for indtrængen på syrisk jord uden samtykke fra den syriske regering vil blive set som en aggression. Vi beklager, men de, der gør det, vil blive sendt hjem til deres lande i kister, sagde udenrigsministeren.

Ekspert: Saudiske tropper i Syrien er eksplosiv cocktail

Syriens hær nærmer sig by nær tyrkisk grænse

Saudi Arabien og Bahrain har i løbet af januar ytret, at de ville sende tropper ind i Syrien, hvis en amerikansk-ledet operation mod Islamisk Stat valgte at gøre det. Derfor kan den syriske udmelding ses som en trussel mod de lande, der overvejer at angribe terrororganisationen til fods.

Indtil nu har både russiske, engelske, franske og amerikanske fly bombet IS gennem luftangreb, som Danmark også har deltaget i.

Den amerikansk-ledede koalition har hidtil afvist at indsætte landtropper, selvom der efter terrorangrebet i Paris den 13. november sidste år fyrede op under diskussionerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: