Syriske flygtninge bød på kaffe: Tak, Danmark

En håndfyld syrere havde stået tidligt op og brygget kaffe, som de delte ud til danskere på vej på arbejde eller i skole

Der var omkring 300 kopper varm kaffe til aalborgensere, der i morges lagde vejen forbi J.F. Kennedys Plads og gav sig tid til at hilse på en håndfuld syriske flygtninge. (Foto: Colourbox)
Der var omkring 300 kopper varm kaffe til aalborgensere, der i morges lagde vejen forbi J.F. Kennedys Plads og gav sig tid til at hilse på en håndfuld syriske flygtninge. (Foto: Colourbox)

Det var koldt i morges. Også i Aalborg, hvor der dog for nogle aalborgensere blev noget at varme sig ved, da de på J.F. Kennedys Plads blev mødt med gratis kaffe.

Uddelte af en håndfuld syrere, der gerne ville give noget tilbage til det Danmark, der har taget imod dem efter flugten fra Syrien. Det skriver Nordjyske.

- Vi vil så gerne give noget tilbage til alle dem, der har hjulpet os, siden vi kom hertil. Jeg husker for eksempel tydeligt den nat, jeg ankom til Sandholmlejren og blev modtaget med et stort smil af en mand, som spurgte om jeg var sulten, og om der var noget, han kunne hjælpe med, forklarer Mohammad Alsharaa til avisen.

Han var initiativtager til morgenkaffen, og fik nogle andre syrere fra en sprogskole med på ideen. Derfor stod de i morges med kaffekander og krus og iklædt gule sikkerhedsveste med påklistret budskab om at man kunne få gratis kaffe og et smil, og 'hjælp os til at sprede vores taknemmelighed til flere danskere'.

- Jeg vil tro, der er kaffe nok til 300 kopper. Vi har været oppe siden klokken fem her til morgen for at lave den, så nu håber vi bare, der er nogen, som vil smage, siger Mohammad Alsharaa.

(Foto: Niels Hougaard/Polfoto) Samfund 50 muslimer ryddede op på Rådhuspladsen

Projektet kan meget vel blive gentaget allerede om en uge.

Deltagerne er i hvert fald klar til at brygge mere kaffe til aalborgenserne.

- Vi vil bare så gerne sige tak til Danmark og danskerne, fordi de har taget så godt imod os, siger Fayez Safi, der også var mødt frem for at dele kaffe ud.

0 kommentarer
Vis kommentarer