Syriske mødre separeres fra deres børn på vej til Lesbos

To syriske mødre fortæller torsdag til journalister på Lesbos, at deres børn blev taget af tyrkisk kystvagt

To syriske kvinder, som har krydset farvandet mellem Tyrkiet og den græske ø Lesbos i en gummibåd, fortæller torsdag, at de undervejs blev adskilt fra deres børn.

Kvinderne siger til journalister på Lesbos, at de kom væk fra deres børn, da en tyrkisk kystvagt stoppede gummibåden for at sende den tilbage til kysten.

Ifølge kvinderne skulle alle de flygtninge og migranter, der var om bord på båden, flyttes til en anden og større båd for derefter at blive sejlet tilbage til den tyrkiske vestkyst.

Kystvagterne flyttede først børnene over i patruljebåden. Men før det blev de voksnes tur, startede gummibådens kaptajn pludselig motoren og fræsede mod den græske kyst.

Gummibåden med de to syriske kvinder om bord blev efterfølgende samlet op af den græske kystvagt og sejlet ind til kysten på øen Lesbos, mens børnene fortsat var i tyrkisk farvand.

En af de to mødre, Deniz Sidur, fortæller, at hun havde rejst med sin 20-årige søn Omar og yderligere fem børn. Den anden kvinde er mor til to.

FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at det er ved at kigge på sagen.

Det europæiske politisamarbejde, Europol, anslår, at over 10.000 uledsagede flygtningebørn siden 2014 er forsvundet i Europa efter at være blevet registreret.