Syv påfugle stjålet: - De lod sig ikke kidnappe uden kamp

Syv påfugle er forsvundet i Fladbro ved Randers

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Har du set noget, eller ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Syv påfugle, der til daglig gik i voliere i et skovhus i Fladbro, er blevet stjålet. Søndag morgen troppede den kommunale medarbejder op til et tomt bur.

Det vides endnu ikke, hvem gerningsmanden med den særlige interesse for påfugle er.

Ekstra Bladet har talt med Mogens Wahlers Petersen, som var den første, der opdagede, at fuglene var væk, da han søndag formiddag var ude at gå tur med sin kone og sin hund.

- Vi var rystede over det. Vores hund vil altid gerne lige kigge på dem (fuglene, red.), så vi går altid helt hen til buret for at hilse, men der var så ikke nogle fugle i dag. Det er sørgeligt, at sådan noget sker, siger Mogens Wahlers Petersen til Ekstra Bladet

Påfuglene kæmpede imod
Den indtil nu ukendte gerningsmand har dog ikke haft let ved at fange og slippe af sted med påfuglene.

Fodaftryk fra et menneske fortæller, 'at påfuglene ikke har ladet sig kidnappe uden kamp', skriver Randers Amtsavis.

Mogens Wahlers Petersen bekræfter, at det så ud til, at påfuglene havde kæmpet hårdt.

- Man kunne se, der var foregået noget voldsomt derinde. Der lå rigtig mange fjer rundt omkring, det så lidt vildt ud, siger han til Ekstra Bladet.

Ingen fugle at fodre
Mogens Wahlers Petersen mødte søndag formiddag ved 10-tiden den kommunale medarbejder, der var mødt op for at fodre fuglene.

- Jeg sagde til ham, at det ikke var nødvendigt at fodre dem, for der var ikke nogle fugle. Jeg kunne se på ham, at han havde svært ved at tro på det, så han gik hen for at tjekke, og jeg kunne se, at han var lidt rystet, da han opdagede, de var væk, fortæller Mogens Wahlers Petersen.

Han ringede søndag formiddag til Østjyllands Politi, men politiet ville have anmeldelsen fra Randers Kommune, som er ansvarlige for stedet.

- De (kommunen, red.) ved, hvilke fugle der er tale om, hvilke varemærker de har, og måske har de noget videoovervågning, så vi afventer at høre fra dem, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Rønberg.

Ledelsen i Randers Naturcenter vil mandag morgen diskutere sagen.

Det forventes, at Randers Kommune vil anmelde hændelsen mandag.

80 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere