Syvårig dreng redder lillebror fra druknedøden

Oliver Johnson-Platt så med det samme, at noget var helt galt, da hans toårige lillebror sprang i poolen. Heldigvis havde han lært gode svømmetekniker i sin lokale svømmehal

Følg Samfund

Syvårige Oliver Johnson-Platt fra Storbritannien har trods sin unge alder allerede begået en sand heltegerning.

Da han var med familien på ferie i Portugal, sprang hans toårige lillebror Gabriel i poolen, men sank med det samme ned til bunden. Det fik Oliver til at reagere prompte, da han øjeblikkeligt dykkede ned for at hjælpe.

Ifølge drengenes mor, Sarah der betragtede drengene fra poolkanten, legede Oliver i den store pool, mens Gabriel var i den lille børnepool, hvor han legede med spande og vandkander.

- Mens jeg så på Oliver i den store pool, kunne jeg ud af øjenkrogen se Gabriel løbe mod den store pool. Jeg sprang op og begyndte at løbe mod ham, men samtidig så Oliver hvad der var ved at ske og svømmede, som om hans liv afhang af det, siger Sarah til Manchester Evening News.

TV: Livredder spotter druknende barn i vrimlen

- På samme tid sprang Gabriel direkte ned i poolen og sank direkte mod bunden. Oliver dykkede direkte derned uden at tænke og fik fat i ham rundt om livet, og så fik han dem begge to op til vandoverfladen og i sikkerhed ved poolkanten. Det skete alt sammen så hurtigt, fortsætter hun.

Syvårige Oliver er da også allerede en erfaren svømmer. Han har gået til svømning, siden han var fire og har svømmet på et elitesvømmehold de sidste to år. Den dygtige svømmer har allerede fået en række livredder-priser og blot en uge inden ferien, havde han opnået endnu en livredder-kvalifikation.

- Jeg kunne ikke være mere stolt af Oliver og den måde, han reagerede på den dag. Det beviste virkelig, hvor uvurderlig alt det, de har lært til livredder-lektionerne til svømning har været, siger Olivers mor, Sarah.

TV: Golden retriever redder hvalp fra druknedød

Også Olivers svømmelærer Vicky Walker er stolt af den syvåriges bedrift:

- Jeg er meget rørt og stolt af Olivers fantastiske præstation, da han reddede sin bror fra at drukne på ferien. Det beviser bare, at den måde vi underviser hver uge her i svømmehallen faktisk kan betale sig, siger hun.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind