T. Hansen-batteri flækkede: Her flygter Thomas og børneflok fra skuddene

Nytårsaften var lige ved at ende helt galt for Thomas Pedersen og andre festdeltagere på Vesterbro. Se med her

Se den dramatiske video her (Video. Thomas Pedersen)

Thomas Pedersen og resten af nytårsselskabet begav sig tidligt udenfor for at fyre fyrværkeri af på nytårsaften, for der var masser af børn til stede, og de skulle gerne have glæde af det indkøbte fyrværkeri. Klokken 21.15 stod alle klar nær Dybbølsgade på Vesterbro i København, men pludselig stopper affyringen med at være underholdende.

- Vi stiller batteriet ude på gaden og går væk fra det, men da der er affyret en 10-15 skud fra batteriet med 60 stk. i, så flækker det pludselig på midten og skyder mod os. Jeg råber bare 'væk, væk, væk,' husker Thomas om den voldsomme episode.

Flere blev ramt på benet, men heldigvis kom ingen alvorligt til skade.

Se videoen øverst på siden

 

'Torden'-batteriet var købt i T. Hansen, og Thomas oplevede, hvordan det skuddene fløj og landede bag ved flokken, der bestod af ti børn og ti voksne.

- Fucking lortemaskine, udbryder Thomas Pedersen, mens han stadig filmer seancen, hvor børn bliver eskorteret væk i favnen på deres forældre.

Batteriet var flækket i flere dele og skød uhæmmet rundt og ramte blandt andet også ind i festlokalet, hvor selskabet havde holdt til.

Efterfølgende fortalte Thomas' søn, hvordan han havde gemt sig, da skuddene kom ind i lokalet.

Herinde opholdt Kristiane Korf sig, og hun så, hvordan skuddene lige pludselig fandt vej til lokalet. Hendes søn Viggo kom også til, efter at have været ude på gaden.

- Det var chokerende. Et af skuddene 'fulgte efter ham', og han blev meget forskrækket, fortæller hun.

(Foto: Maria Haargaard) Samfund T. Hansen efter ny fyrværkeriskandale: Det er ikke et mønster

T. Hansen: Vi erstatter det

Det pågældende batteri er købt hos T. Hansen, og de stiller sig klar til at erstatte omkostningerne fra batteriet og eventuelle skader, såsom dem, der er dokumenteret på bukserne.

- Vi tager selvfølgelig vores ansvar og erstatter det omtalte batteri og det som det har ødelagt, siger produktchef for fyrværkeri, Dennis Greve Frets.

- Vi har gjort det i flere tilfælde. Så tager vi også vare på det.

T. Hansen-chefen fortæller videre, at de ikke har haft særlige problemer med batteri-typen før.

- Det er yderst sjældent, vi ser denne fejl i batterier. Vi har solgt næsten 33.000 af dette batteri gennem tiden, og det er første gang, jeg oplever, at det skiller ad og skyder videre. Netop med 'Torden'-batteriet tester vi faktisk langt mere, end vi lovmæssigt er forpligtet til. Ud af 20.000 stk. skal vi cirka teste 50 stk., men vi tester omkring fem gange så meget.

- Vi har i år importeret 22.519.900 enheder/lunter, og desværre sker der fejl, da fyrværkeri er håndlavet.

Dennis Greve Frets opfordrer folk til altid at bruge beskyttelsesbriller og holde sikkerhedsafstanden.

T. Hansen har nu fået udleveret det såkaldte 'batch-nummer' og undersøger partiet yderligere.

Samfund 130 millioner lunter bliver tændt i årets fyrværkerisæson

Jan mistede øjet til T. Hansen-batteri

Tilbage i 2012 mistede den dengang 48-årige kameramand Jan Sigetty Bøje sit højre øje. Han var sammen med familien hjemme på juleferie i Aarhus-bydelen Risskov, og nytårsaften blev blandt andet markeret med et batteri fra T. Hansen.

Dengang beskrev han det således:

- Min bror fandt et plant sted, mens jeg holdt børnene i hånden 30 meter væk i den anden ende af haven. Batteriet skød fyrværkeriet op, men begynde så at skyde ud gennem bunden, hvilket fik det til at vælte på grund af rekyl.
- Batteriet begynde at skyde ud gennem bunden med små metalkugler som projektiler. Samme størrelse som et øjeæble. Det første ramte mig lige i øjet. Det gjorde latterligt ondt.

Dengang beskrev T. Hansen ulykken som sort uheld.

- Heldigvis var det ikke børnene, der kom til skade. Og jeg kan stadig gøre alle de ting, jeg gerne vil, siger Jan Bøje. (Foto: Claus Bonnerup) Forbrug Fik smadret sit øje af fyrværkeri