Tabte i landsretten: Nu er boligejere klar til nyt modangreb mod gebyrgribbe

Sag om forhøjelser af bidragssatser er så principiel, at boligejere nu har fået fri proces til Højesteret

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Boligejere får fri proces til at føre tre sager om markante forhøjelser af bidragssatser hele vejen til Højesteret.

Det oplyser boligejernes advokat, Christian Dahlager.

- Vi har lige fået tilladelsen fra Civilstyrelsen. Det betyder, at vi nu bruger weekenden på at lave dokumenterne klar, så vi kan anke sagen på mandag, siger Christian Dahlager.

BRFkredit og Totalkredit er onsdag formiddag frifundet i sag om højere bidragssatser. Foto: Michael Hansen Samfund - 8. aug. 2018 - kl. 10:20 Boligejere taber sag i landsret om højere lånegebyrer

Boligejerne er utilfredse med markante forhøjelse af deres bidragssatser og ville have afprøvet i retten, om de var rimelige og inden for rammerne af de aftaler, som de havde indgået med deres realkreditinstitutter.

De tre sager var anlagt af i alt fire boligejere mod henholdsvis BRF Kredit og Totalkredit, der er ejet af Nykredit.

I Østre Landsret fik realkreditinstitutterne medhold i, at de var i deres gode ret til at hæve gebyrerne for kundernes boliglån. Sagen blev afgjort 8. august.

De tre sager ligner hinanden så meget, at Østre Landsret afsagde dom i alle sagerne samtidig.

Sagerne er af så principiel karakter, at de sprang byretten over og havnede direkte i Østre Landsret. Dermed vil sagen automatisk ende i Højesteret, når boligejerne anker.

Den ene sag drejer sig om en boligejer, Kim Paulsen, som i flere omgange fik forhøjet bidragssatsen på sit boliglån hos BRFkredit. Lånet gik fra en sats på 0,5 procent til 1,25 procent af hovedstolen.

Det svarer ifølge Kim Paulsen til en stigning fra 12.000 til 33.000 kroner om året. Sagen drejer sig om en konkret bidragsstigning fra 1. januar 2015, som ifølge Kim Paulsen betød en ekstraregning på 6000-7000 kroner om året.

Christian Dahlager vurderer, at sagerne formentligt kan komme for Højesteret inden for et års tid.

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere