Tæt på at blive ramt: Politiet tabte gevær-magasin fra helikopter

Københavns Politi afholder terrorøvelse i hovedstaden onsdag, og det var Mads Lorenzen meget tæt på at få at føle, da et magasin fra et gevær pludselig faldt ned fra himlen

Se video fra terrorøvelsen her

I 1219 faldt Dannebrog angiveligt ned i Estland. I dag faldt noget meget hårdere dog ned lige foran Mads Lorenzen på Amager i København.

Den 35-årige IT-systemadministrator befandt sig i en gård på Njalsgade på Amager, da han pludselig hørte et ordentligt brag fem meter væk. Det viste sig at være politiet, som fra en helikopter tabte et magasin til et gevær ned i gården.

- Her er ofte familier og mennesker i gården. Da jeg stod der i dag, cirklede politiet rundt med helikoptere i luften, og så flyver de over gården. Det er der, en taber et magasin. Det lander ved siden af mig, og de løse skud ryger ud over det hele, siger Mads Lorenzen til Ekstra Bladet.

Patroner over det hele
Københavns Politi holder i disse dage en stor terrorøvelse i København. Det er i den forbindelse, at helikopterne har fløjet over især Amager.

- Der er heldigvis ikke nogen af patronerne med løse skud, som går af. Men så lå der her patroner og ødelagte hylstre der bare, siger Mads Lorenzen.

Han føler sig meget heldig ved ikke at have fået magasinet lige ned i hovedet.

- Hvis jeg havde haft en fireårig pige ved siden af mig, og hun havde fået det i skallen, så var hun røget i gulvet, siger Mads Lorenzen.

Artiklen fortsætter under billedet

Politi: Meget uheldigt
Vicepolitiinspektør i Københavns Politi Henrik Blandebjerg har været en af torvholderne på onsdagens store øvelse i København, og han kan godt forstå, at det var lidt af en forskrækkelse for Mads Lorenzen, da magasinet faldt ned.

- Ja, for pokker. Det er totalt uheldigt, så jeg kan godt forstå, at det er et chok, siger Henrik Blandebjerg til Ekstra Bladet.

Vicepolitiinspektøren har undersøgt sagen, og han bekræfter, at magasinet med høj sandsynlighed er tabt fra en af deres helikoptere.

- Det er rent uheld og altså ikke noget, vi har indlagt i øvelsen, siger han.

- Burde man ikke være opmærksom på, at der ikke falder noget ud af en helikopter?

- Jo, jo absolut. Det er beklageligt og ærgerligt. Der er ingen grund til at lade, som om det ikke er sket, for det er det. Det er bare rigtig, rigtig godt, at han har afleveret magasinet, hvor han skulle. Det er vi meget taknemmelige for, siger vicepolitiinspektøren.

Mads Lorenzen afleverede magasinet i eftermiddag til en af de betjente, der var i nærheden.

Terrorøvelsen er ifølge Henrik Blandebjerg forløbet godt indtil videre. Øvelsen varer hele onsdag.

54 kommentarer
Vis kommentarer