Annonce:
Annonce:

Tæt på: Her snyder skiløber døden

Skiløberen undgik med nød og næppe at blive begravet af lavine

Tæt på! Norbert Salva filmede hele sin nærdøds-oplevelse. Se den her. Video: Caters
Annonce:
Følg Samfund

En slovakisk skiløber var både snarrådig og heldig da han på sin skitur blev overrasket af en lavine. Ved at styrte med vilje var han nemlig i stand til at undvige en lavine på et hængende hår, og det har formentligt reddet hans liv, beretter Caters.

Norbert Salva var på vej ned af en bjergside i de slovakiske Chopok-bjerge, da sneen begyndte at løsne sig under hans ski. Rent instinktivt kastede han sig derfor til den ene side i et styrt, og dermed undgik han at blive begravet i den lavine, der rullede ned af bjerget få centimeter fra ham.

- Jeg gled mens jeg stod på ski, og pludselig vender jeg mig om og ser halvdelen af bjerget komme ned mod mig, fortæller Norbert Salva, der før hændelsen aldrig havde været i nærheden af en lavine.

- Jeg vidste at jeg måtte gøre et eller andet, så jeg kastede bare mig selv så langt som jeg kunne til siden.

- Heldigvis lykkedes det at kaste mig væk væk fra dens bane, hvem ved hvad der ellers kunne være sket, lyder det fra den heldige skiløber, der filmede hele sin nærdøds-oplevelse. Se den i videoen over artiklen.


Norbert Salva er ikke den første skiløber, der med nød og næppe har undgået en lavine. Her gør en skiløber i de franske alper det samme.

Panik på løjpen: Se skiløber blive jaget af lavine

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: