Tager datter med på ferie i skoletiden: Noget fis at skolen brokker sig

Datteren får meget ud af at rejse hvert år, mener Janne Stjernholm, der hvert år tager til USA i tre uger

35-årige Janne Stjernholm fra Bagsværd rejser hvert år tre uger til USA sammen med sin datter uden for skoleferien. (Privatfoto)
35-årige Janne Stjernholm fra Bagsværd rejser hvert år tre uger til USA sammen med sin datter uden for skoleferien. (Privatfoto)

Det er noget værre fis, når lærere eller skoleledere brokker sig over forældre, der rejser med deres børn uden for skoleferien, mener den 35-årige mor Janne Stjernholm fra Bagsværd.

Forældre, der tager sine børn ud af skolen for at rejse uden for skoleferien, har skabt megen debat de sidste dage.

I weekenden fortalte Susanne Kongsbach om, at hun fra nu af vil rejse med sine børn et-to uger om året uden for skoleferien for ikke at stresse sine børn, og på Ekstra Bladets nationen! fik hun hårde ord med på vejen.

Egoist, uvidende, uansvarlig lød det blandt andet i kommentarfeltet. Men Susanne Kongsbach fra Høng er langt fra den eneste forælder, der gør det.

Se også: Susanne rejser med sine børn uden for skoleferien: - Jeg er ligeglad

Tre uger i USA
Janne Stjernholm rejser hvert år tre uger til USA med sin datter og resten af familien, og hun er fuldstændig enig med Susanne Kongsbach.

Jannes datter går i femte klasse på privatskole, og hver gang hun rejser, er det et hyr med skolen.

- Jeg har et problem hvert år, og jeg er ved at blive træt af det, for jeg har en kamp med min datters skole hver gang. Jeg synes, det er noget fis. De er en smule firkantede med det, siger den 35-årige enlige mor.

For Janne Stjernholm handler det både om pris, mulighed for ferie og læring og oplevelser for datteren. Hun mener, at datteren også lærer en masse ved at rejse.

- Det er jo ikke en charterferie, hvor vi ligger på en strand i 14 dage. Vi går på museer, er i nationalparker og alt muligt andet. Hun har desuden også lektier med på turen, og jeg følger hele tiden med på intranettet for at vide, hvad hun skal lave, fortæller Janne Stjernholm.

Se også: Utidige ferierejser skader børnene: Kendte danskere rejser alligevel

Se også: Forældrene bestemmer: Skoler kan ikke sige nej til utidige ferierejser

Individuel vurdering
Ifølge Janne Stjernholm klarer hendes datter sig godt i skolen, og derfor irriterer det hende, at skolen gør modstand og siger, hun først skal bede om lov.

- Jeg kigger jo på barnet og vurderer, om det kan følge med i skolen, og har det nogen problemer. Jeg kan måske ikke varetage hendes læring lige så godt som lærere, men når vi kommer tilbage, så har hun sin far, og så får de lynhurtigt lavet det sammen.

- Men er det ikke uansvarligt ikke at overholde skolernes ferie?

- Nej, jeg synes, det er rigtig sundt for min datter. Det, jeg kan give hende, når vi rejser, er en hel masse, som skolerne ikke kan. Hun får en hel masse anden læring, som hun aldrig ville få på skolen.

Janne Stjernholm rejser til USA med datteren og familien igen til september.

Se også: Skolerne siger o.k. til elevernes mange ferierejser

516 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere