Tallet stiger: Endnu flere meget syge på dansk hotel

Fødevarestyrelsen arbejder på at afklare årsagen til, at 66 gæster på vestjysk hotel har fået roskildesyge

En større gruppe gæster er blevet syge efter at have besøgt Hotel Ringkøbing i weekenden. Foto: Johnny Madsen/Ritzau Scanpix.
En større gruppe gæster er blevet syge efter at have besøgt Hotel Ringkøbing i weekenden. Foto: Johnny Madsen/Ritzau Scanpix.

En grundig rengøring har tilsyneladende ikke været tilstrækkelig til at sikre gæster på Hotel Ringkjøbing mod roskildesyge.

Sidste weekend kom det frem, at 60 personer var blevet syge med opkast, diarré og feber.

Det fik hotellet til at iværksætte en omfattende rengøring. Alligevel er der kommet yderligere seks smittede til, som var på hotellet tirsdag og onsdag.

- Vi forventede, at den rengøring, der blev foretaget, havde fået bugt med smittekilden. Det viste sig ikke at være tilfældet, siger beredskabschef Nikolas Hove, Fødevarestyrelsen.

De i alt 66 personer menes at være smittet med norovirus, også kendt som roskildesyge.

Hvordan smitten er kommet ind på hotellet er stadig uvist.

- Vi havde først antaget, at smitten kunne stamme fra noget mad, der var tilberedt og serveret hen over weekenden.

- Men i og med at nye gæster i denne uge også er blevet ramt, så må det være noget andet, siger Nikolas Hove.

Fødevarestyrelsen er nu i dialog med hotellet om, hvad man kan gøre for at standse udbruddet.

- Er det forsvarligt, at hotellet holder åbent?

- Det er jo hotellets ansvar at sørge for, at deres gæster ikke bliver syge. Jeg ved, at de har lavet en grundig gennemgang og har hentet mad udefra, siger Nikolas Hove.

- Har hotellet gjort tilstrækkeligt for at inddæmme udbruddet?

- Det er noget af det, vi undersøger. Det ved vi mere om i næste uge. Det primære er nu at sørge for, at der ikke kommer flere syge.

Direktør Anette Jespersgaard siger, at man ikke har hørt om flere smittede siden onsdag.

- Så nu formoder vi, at der er sat en stopper for det, siger hun.

Direktøren oplyser, at alle ansatte frivilligt har ladet sig teste for, om de er raske smittebærere.

- Man kan godt bære smitten uden at være syg, og derfor får vi nu afklaret, om der er nogen i personalet, der går med virussen, siger hun.

Svarene på prøverne kommer i begyndelsen af den kommende uge.

Hoteldirektøren ærgrer sig over, at gæster er blevet syge under opholdet.

- I de snart 25 år, jeg har været i branchen, har jeg aldrig oplevet noget lignende.

- Men nu har vi gjort rent efter alle kunstens regler. Man skulle tro, det var en svømmehal, så meget lugter det af klor, siger hun.

Som plaster på såret bliver alle berørte inviteret til en hyggeaften på hotellet 29. januar.

Norovirus viser sig typisk, 24 til 36 timer efter at man har spist fødevarer, der er inficeret med virus, eller rørt ved noget, som bærer virus.

Krop og træning Spritny forskning: Så risikable er light-produkter

Stifter af Mash-restauranterne Jesper Boelskifte vil brede sine restauranter ud i verden. Foto: Lars Krabbe Tæt på Kendt restaurantkæde sat til salg: Her er bøfkongerne

Tips og guides Pas på: Supermarkeder sælger gammel mad - her er den helt gal

 

52 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere