Tandlæge-chef forsvarer udskældt corona-gebyr

Flere kunder er vrede over, at tandlægeklinikken Colosseum Tandlægerne tager hygiejne-gebyr på 175 kroner. Ekstraregninger til værnemidler er dyre, siger direktør

Ekstra udluftning, dyre værnemidler og flere lønudgifter til personale. 

Det er ifølge Jens Mondrup, administrerende direktør i Colosseum Tandlægerne, forklaringen på, at den landsdækkende tandkæde har valgt at opkræve et ekstra-gebyr på 175 kroner for behandlinger under coronakrisen. Det skriver A4 Arbejdsliv.

- Listen over værnemidler, som vores ansatte er nødsaget til at bruge for at leve op til myndighedernes krav, er lang og dyr. Samtidig er de blevet utroligt svære at skaffe, siger Jens Mondrup til A4 Arbejdsliv. 

Det såkaldte hygiejnegebyr på 175 kroner har vakt vrede og forvirring blandt flere af Colosseums-kædens kunder, der har opdaget ekstra-tillægget på deres regning efter endt tandbehandling. 

- Jeg synes, at 175 kroner er opskruet og for meget. Særligt når jeg hører, at andre tandlæger kun tager et gebyr på en halvtredser, siger 37-årige Kristina Culum, der blev opkrævet gebyret, efter hun akut fik repareret en knækket tand. 

Ifølge direktør Jens Mondrup er gebyrets beløb dog fuldt med på linje med det, som andre tandlæger opkræver. 

- Vi har også set eksempler på klinikker, der tager helt op til 500 kroner i gebyr, og det synes vi ikke er rimeligt, siger Jens Mondrup.

Direktøren fortæller desuden, at det ikke kun er udgifterne til værnemidler, der koster dyrt for Colosseum-kæden, der har 11 tandlæge-klinikker landet over. Myndighedernes skærpede retningslinier mod coronasmitte betyder, at klinikkerne har iværksat en række ekstra tiltag, der betyder, at der også er flere udgifter til de ansattes løn, forklarer direktøren.