Annonce:
Annonce:

Tandlæger aflyser ikke-kritiske behandlinger i tre måneder

Frem til 30. juni bliver ikkekritiske tandlægebesøg lagt på is for at dæmme op for spredning af corona

Nogle tandlæge-aftale er aflyst for at sikre mindst mulig spredning af coronavirus. Det oplyser Tandlægeforeningen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nogle tandlæge-aftale er aflyst for at sikre mindst mulig spredning af coronavirus. Det oplyser Tandlægeforeningen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

De næste tre måneder vil tandlæger ikke udføre behandlinger, der ikke er kritiske. Det oplyser Tandlægeforeningen til TV2. Foreningen bekræfter det til Ritzau.

Beslutningen er truffet, efter at Tandlægeforeningen fik en instruks fra Sundhedsstyrelsen tirsdag morgen. Tiltaget sker for at inddæmme spredning af coronavirus.

I første omgang er de kritiske tandlægebehandlinger defineret som 'en aktivitet, der er nødvendig for i betydelig grad at styrke, opretholde eller hindre en forværring af et konkret individs sundhed, funktionsniveau, livskvalitet eller arbejdsevne.'

Tirsdag arbejderne tandlægerne på at finde ud af præcis, hvilke behandlinger der skal aflyses eller udskydes. Herunder hvordan det kommunikeres til patienterne.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad vil stoppet for ikkekritiske behandlinger løbe til 30. juni.

Annonce:

De tandlægepatienter, der står med et akut behov for behandling, men som er konstateret smittet med corona, får udskudt deres behandling.

De kan få deres tandlægebehandling, når de har været uden symptomer i to dage, skriver Vejle Amts Folkeblad.

I en meddelelse fra Tandlægeforeningen oplyser formand Susanne Kleist, at patienter, der er i tvivl om, hvorvidt deres aftale er aflyst, kan ringe til deres tandlæge.

- Det er nogle drastiske tiltag, som vil få betydning for mange menneskers tandsundhed, siger hun i meddelelsen.

- Men vi har selvfølgelig forståelse for, at myndighederne i den nuværende coronavirus-epidemi må gøre alt, hvad de kan for at begrænse smitten.

- Er man i tvivl, om man skal møde op hos tandlægen, kan man ringe til sin tandlæge.

Det er ikke kun tandlæger, der har prioriteret nogle behandlinger fra. Sundhedsstyrelsen og regionerne har tidligere oplyst, at der vil blive aflyst operationer, som er ikke er kritiske for patienternes ve og vel.

Derudover har regeringen sat behandlingsgarantien ud af kraft.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: