Tankevækkende dansk video hitter: Kan du holde tårerne tilbage?

Rejsesøgemaskinen Momondo har lavet en video, som uden tvivl giver stof til eftertanke. Se videoen her

Se den tankevækkende video her

Har du nogensinde tænkt på, hvor du egentlig stammer fra? Hvis det lykkes dig at komme helt til bunds i historien, så bliver du sandsynligvis overrasket.

Det har den danske rejsesøgemaskine Momondo sat sig for at belyse, og da de præsenterede testresultaterne for en række medvirkende, så blev der virkelig sat nogle tanker i gang.

Det kan man sandelig også sige om de folk, som har set videoen, for den er i skrivende stund allerede blevet delt over 10.000 gange.

SE DEN RØRENDE VIDEO ØVERST PÅ SIDEN

Danmark er med i en global undersøgelse, Momondo står bag, og den viser, at 6 ud af 10 danskere tror, at de højst kan spore deres aner tilbage til to lande. I virkeligheden er vi langt mere mangfoldige.

- Med undersøgelsen ønskede vi at finde ud af, om folk kender til deres personlige afstamning. Vi antog, at folk undervurderede deres egen genetiske mangfoldighed, og alt peger altså på, at vi har mere tilfælles med resten af verden, end vi tror, siger Lasse Skole Hansen, momondos danske presseansvarlige.

Prisen er vigtigst, når danskerne skal vælge hotel - næstvigtigst er beliggenheden. (Foto: Bo Nielsen/Flickr) Ferie Danskerne er nærige når hotellet skal bookes

Brad Argent fra DNA-forskningsvirksomhed AncestryDNA er ikke overrasket over, hvordan resultaterne er faldet ud.

- Tallene fra undersøgelsen bekræfter vores erfaring med folk, der ønsker at forstå deres DNA-profil. De fleste bliver nemlig meget overraskede, når de finder ud af, at deres baggrund er mere sammensat end forventet. Vi har i gennemsnit genetiske rødder i fire globale regioner, hvilket langt overstiger forestillingen om to lande.

Filmen blev optaget i København i april 2016, og 67 deltagere fra hele verden medvirker i filmen. Alle deltagerne er ifølge Momondo helt almindelige mennesker, der modtager deres egne DNA-resultater.

Over hver tredje dansker lægger aldrig et feriebudget. (Foto: Harsha K R/Flickr) Ferie Overraskende tal: Hver anden sparer aldrig op til ferie

46 kommentarer
Vis kommentarer