Annonce:
Annonce:

Tatovør: - Jeg er glad for at få lov til at få gang i forretningen

Fra på mandag kan tatovører igen åbne deres butikker og genoptage arbejdet sammen med andre udvalgte erhverv. Ejer af 'Tatovøren', Emil Hedemark, glæder sig til at komme i gang igen

Ejer af tatovørbutikkerne 'Tatovøren' er ikke bekymret for smittespredningen ved genåbning af butikken, men er glad for at kunne åbne mandag. Privatfoto
Ejer af tatovørbutikkerne 'Tatovøren' er ikke bekymret for smittespredningen ved genåbning af butikken, men er glad for at kunne åbne mandag. Privatfoto
Annonce:
Følg Samfund

Emil Hedemark glæder sig til, at han fra på mandag igen kan byde kunderne ind i sine tatovørbutikker 'Tatovøren' i København og Aarhus.

- Jeg er glad for at få lov til at få gang i forretningen igen og få lov til at fortsætte, som vi gjorde inden krisen, siger Emil Hedemark til Ekstra Bladet.

- Det har været noget af et cirkus, fordi vi har været rimelig booket, og det har været svært hele tiden at booke kunder om i forhold til nye datoer for genåbning.

Og lige netop kalenderen har Emil haft travlt med at få til at gå op, efter regeringens udmelding om, at der kan åbnes for liberale erhverv mandag.

- Det er et stort kalendermæssigt rod. Jeg har siddet fra klokken otte i morges og bare skrevet med kunder og fået styr på kalenderen i forhold til at få kunder ind, der hvor de kan.

Mette F: Yderligere åbning af Danmark afhænger af vores adfærd

Annonce:

Stoler trygt på beslutningen
Selvom nogle har skrupler om risikoen for smittespredning ved genåbning, så er det ikke en bekymring, som Emil Hedemark har.

- Min umiddelbare reaktion er, at jeg hverken er læge, forsker eller vanvittig klog på smittefare. Så jeg går ud fra, at når regeringen sammen med Statens Serum Institut og andre folk bag, melder ud, at vi godt må åbne, så kalkulerer jeg det med, at der ikke er nogen risiko for, at der er noget, der går galt, siger han.

Han stoler derfor trygt på, at de ved, hvad de gør og ikke tager nogle chancer med hverken tatovører eller deres kunder. 

Læs også: Frisør vil ikke åbne: Kan jeg have død på samvittigheden?

Ifølge ejeren, har der heller ikke været nogen bekymring at spore hos de kunder, som allerede har henvendt sig til Tatovøren for at bestille nye tider.

- Vi har kun hørt positivt i forhold til, hvad man måske kunne have forestillet sig som for eksempel 'synes i nu også, at det er okay' eller 'er i ikke bange for, at det smitter'.

Tatovørbutikken har været tom, siden Mette Frederiksen 18. marts lukkede ned for flere erhverv, herunder frisører og tatovører. Privatfoto
Tatovørbutikken har været tom, siden Mette Frederiksen 18. marts lukkede ned for flere erhverv, herunder frisører og tatovører. Privatfoto

Annonce:

Frygter kunder holder igen
Flere kunder har under nedlukningen aflyst bookninger til store tatoveringer på grund af coronakrisen og ejeren er bange for, at det kan have betydning for fremtidens bookninger.

- Et køb af en tatovering kan godt være et dyrt køb og vi har haft en del kunder, der har været booket ind til flere tider, som nu har vendt tilbage og sagt, at de ikke har råd, siger han.

Derfor tror han, at butikken vil opleve en sløv opstart i forhold til de større tatoveringer, fordi kunderne kan være usikre på, hvordan deres økonomiske fremtid ser ud.

Her er oversigten over genåbningen af Danmark

De må åbne:

 • Frisører
 • Fysioterapeuter
 • Kiropraktorer
 • Ergoterapeuter
 • Osteopater
 • Kliniske Diætister
 • Fodterapeuter
 • Optikere
 • Psykologer
 • Tandområdet, herunder kliniske tandteknikere, tandlæger og tandplejere
 • Høreområdet
 • Private hospitaler og klinikker
 • Skønheds- og massageklinikker
 • Kropsplejeklinikker
 • Spaklinikker
 • Tatovører og piercingklinikker
 • Øvrige lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter inde-bærer tæt fysisk kontakt til kunder, og solarier.
 • Køreskoler

Samtidig står det klar, at det ikke bliver det samme, som det plejer. Myndighederne skal i dialog med de forskellige brancher for at aftale de praktiske forhold. Men forvent ikke ugeblade og kaffehygge hos frisøren eller tatovøren.

Domstolene:
Efter seks uger på nødblus genåbner landets domstole den 27. april. Det oplyser Domstolsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen vurderer, at op mod 75 procent af alle sager herefter kan gennemføres. Direktør for Domstolsstyrelsen, Kristian Hertz, forsikrer, at genåbningen vil ske, så det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

- Der arbejdes på højtryk for at finde løsninger, som gør, at vi kan få domstolene op at køre i højest mulig kadence, uden at det går ud over sundhedsmæssige hensyn, siger Kristian Hertz i meddelelsen.

Derudover opfordres der til, at Familieretshuset, forskingslaboratorier og afsoning af fængselsstraffe kommer i gang igen.

Ældre og sårbare
Statsministeriet skriver:

'Der etableres partnerskaber på tværs af myndigheder, civilsamfund, kulturinstitutioner, private aktører og den offentlige sektor, der kan udvikle initiativer der modvirker ensomhed, sårbarhed og støtter socialt udsatte børn og unge. Der findes nye metoder til at understøtte besøg fra familie og pårørende på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde. Partierne drøfter i de kommende dage de enkelte tiltag nærmere med de relevante ressortministre og myndigheder'.

De er stadig lukkede:

Som det fremgår af bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19, så er følgende steder stadig lukkede:

- Offentlige kultur-, kirke- og fritidsinstitutioner

- Serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet

- Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer

- Steder, hvor der udøves sports- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre, teatre og biografer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: