Annonce:
Annonce:

Taxa-krigen raser: Derfor bliver København blokeret

I aften kulminerer taxa-krigen, når der er varslet blokade i København. Uber truer taxaernes eksistens, mener taxachauffør

Ekstra Bladets Topfart-vært forskellen mellem Uber og en taxa. Se hvordan det gik her. (Foto: Anders Berner)
Annonce:
Følg Samfund

Taxachaufførerne og Uber-chaufførerne giver næppe ret meget plads til hinanden i trafikken.

Siden Ubers ankomst til Danmark har der været konflikt mellem de to parter, og i aften kulminerer taxa-krigen. Taxachaufførerne har varslet blokade ved Kongens Nytorv i Indre By.

Ifølge Nadim Rasool skyldes det, at Uber truer taxaernes eksistens.

- Vi har svært ved at få det til at løbe rundt. Der er mange, der snakker om, at de vil gå på dagpenge eller bistand i stedet for at køre taxa. Det får vi næsten mere ud af, end at køre rundt og arbejde lovligt her i København.

- Uber har ingen erhvervsforsikring. De har ikke taget taxa-kørekort. Det er en unfair konkurrence. Når vi har kørt en tur for 100 kroner, så skal jeg have 50 kroner og min vognmand skal have 50. Det betaler vi begge skat af. Sådan er det ikke med Uber, siger Nadim Rasool.

Annonce:

'Gadekampe kan ikke udelukkes': Taxa-chauffører vil smadre trafikken i protest

Vi opfører os pænt
Tidligere har der floreret rygter om, at taxachaufførerne vil starte gadekampe i byen, men det afviser Nadim Rasool blankt. Han er med til at arrangere demonstrationen, og der bliver ikke ballade forsikrer han.

- Vi vil ikke lave ballade. Det er fuldstændig forkert, hvad der tidligere er blevet skrevet. Vi skal bare stå passivt og kigge på. Vi skal på en pæn måde fortælle, at nu er det nok. Det kan ikke være rigtigt, at et selskab udefra kan komme og undgå at betale skat til den danske stat.

Annonce:

- Vi starter på Konges Nytorv, hvor vi vil køre rundt og markere os. Vi har forsøgt at gøre det på en dag, hvor vi ikke kommer til at generer nogen. Vi vil gerne vise systemet, at de bør tage hånd om vores rettigheder i forhold til lovgivningen. Vi er utilfredse. Vi har mistet 40 procent af vores omsætning siden Uber kom til. Det er mange penge, siger Nadim Rasool til Ekstra Bladet.

Uber skal betale millioner til franske taxaselskaber

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Ubers general manager i Danmark, Mathias Thomsen. Ifølge Ubers presseafdeling har han ikke mulighed for at stille op til interview, men Uber har følgende kommentar til demonstrationen.

- Uber deler ønsket om en reform af taxikørsel og dele-kørsel, der gør det muligt at udnytte teknologi til at skabe sikre, bekvemme og billige ture til fordel for danskerne. Midlerne i et demokrati må være dialog, og vi ønsker at dialogen fortsætter. Titusinder af danskere bruger og er glade for Uber's delekørsels koncept. De bør også have en stemme i debatten, skriver en talsmand for Uber til Ekstra Bladet i en mail.

Demonstrationen starter klokken 21, og Ekstra Bladet følger naturligvis sagen.

Annonce:

Politiet: Taxachauffører kender udmærket færdselsloven
Ekstra Bladet har været i kontakt med Københavns Politi for at høre, hvad man vil stille op med blokaden i Københavns indre by, der vil gå ud over trafikken.

- Det har vi for nuværende ingen kommentarer til, siger vagtchef Lars Westerweel til Ekstra Bladet.

Se danskernes vilde billeder fra snedækket USA

- De fleste, der kører taxa, kender udmærket færdselslovens bestemmelser, tilføjer han.

Dansk Taxi Råd: Demonstranterne tager kunderne som gidsler
Hos brancheorganisationen for taxa-selskaberne, Dansk Taxi Råd, fortæller man, at foreningen ikke har noget med aftenens blokering af Nytorv at gøre.

- Selv om vi også mener, at det, Uber gør, er ulovligt, synes vi ikke, at en demonstration lørdag aften, hvor man tager kunderne som gidsler, er nogen særlig god idé. Så vi fraråder vores vognmænd og chauffører, at de deltager i det. Og det er heller ikke noget, vi har med at gøre, siger direktør Trine Wollenberg til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Men vil I gøre en indsats for at stoppe det, hvis nogen af dem, som I repræsenterer, vil deltage i at blokere indre by?

Stak mand i øjet med stilet: Nu slipper hun for fængsel

- Ikke andet end det, vi har gjort indtil videre, hvor vi har fortalt vores vognmænd og chauffører, at vi synes, det er en umådeligt dårlig ide, og vi anbefaler dem, at de lader være.

- Vi har ikke andre muligheder. Vi kan ikke kalde biler hjem eller noget - vi er en brancheorganisation for taxiselskaberne. Så den eneste mulighed, vi har, er det, vi gør nu, siger Trine Wollenberg og uddyber:

- Og vi synes ikke, det er måden at vise sin utilfredshed på, for det går ud over kunderne, og det synes vi er en dårlig ide.

Mathilde blev chikaneret i toget: ’Jeg forstår ikke, at han må køre med DSB’

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: