Taxa vs. Uber-test: Sådan klarer de sig

Uber-tjenesten er blevet et hit i Danmark, men den er upopulær blandt taxa-chaufførerne

Se den store test her!

Se Ekstra Bladets test i klippet herover artiklen

Mens de københavnske taxachauffører raser mod den selvudnævnte ’samkørselsordning’ Uber, der stjæler deres kunder, klør politikerne på Christiansborg sig i håret for at finde en løsning på konflikten. 

Med kun et par enkelte tryk kan du hente en Uber App på din smartphone, og så er det amerikanske selskab klar til at kapre kunder blandt taxachauffører i hovedstaden. 

Ifølge talsmanden for Uber Partner Forening findes der omkring 2000 registrerede Uber-chauffører i Storkøbenhavn. Han vurderer, at hver chauffør kører i gennemsnit 100-120 ture om måneden, hvilket svarer til op til 240.000 køreture månedligt. 

Talsmanden for Uber, Nicolai (tv.), her med chaufføren for Taxa 4X35, Savas Ögüt. (Foto: Mogens Flindt) Samfund - 28. mar. 2016 - kl. 18:17 Taxa vs. Uber-test: Sådan klarer de sig

Og de dumper priserne, så kunderne kan mærke det på pengepungen. 

Det viser et pristjek som Ekstra Bladet har foretaget hos taxa-selskabet 4x35 og Uber, som du kan se i videoen over artiklen.

Efter fire ture rundt i Hovedstadsområdet med en reporter i henholdsvis en Uber og en taxa fra 4x35, viser der sig en tydelig forskel i prisen på de to tjenester. Og Uber er ikke overraskende billigst. Samlet set var der dog en forskel på 19 minutter på ventetiden i taxas favør.

Uber er ikke godkendt i Danmark, og senioranklager i Københavns Politi, Klaus Pedersen, oplyser i en mail til Ekstra Bladet, at 33 chauffører var sigtet i forbindelse med Uber kørsler per 15. marts. i år. 

Palle Christensen, der er formand for TAXA 4x35, oplyser ligeledes i en mail til Ekstra Bladet, at Ubers ankomst til Danmark har betydet, at hans chauffører har oplevet en nedgang på cirka 30 procent på gadeture fredag og lørdag aften og nat.

(Foto: Mogens Flindt) Samfund - 28. mar. 2016 - kl. 18:18 Forbrugerrådet om Uber: Sikkerheden er et problem

 

624 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere