TDC efter 10 timers monster-nedbrud: - I får ikke kompensation

TDC beklager mandagens nedbrud, der påvirkede op til 1.850.000 kunder, men har aktuelt ingen planer om at kompensere hverken erhvervskunder eller private

Peter Glüsing Pedersen. Foto: TDC
Peter Glüsing Pedersen. Foto: TDC
Følg Samfund

TDC afventer stadig det fulde overblik over, hvad der forårsagede gårsdagens nedbrud i netværket, der efterlod helt op mod 1.850.000 mennesker med meget begrænset mulighed for at foretage og modtage opkald.

Men der er aktuelt ingen planer om at ville udbetale kompensation til virksomheder eller private kunder, der ikke har kunnet udføre deres arbejde eller på anden måde er kommet i klemme. Det fortæller kommunikationschef hos TDC Peter Glüsing til Ekstra Bladet tirsdag morgen.

450.000 ramt af TDC-nedbrud: - Det er dæleme ikke smart

- Vi er i dialog med vores erhvervskunder. Man er velkommen til at ringe ind til kundeservice, men vi har aktuelt ingen planer om at udbetale kompensation, siger han.

Firmaet har mandag aften og nat arbejdet med fuld bemanding mod at løse problemet og tirsdag morgen skulle alt køre som normalt. Erhvervskunder kunne dog stadig opleve problemer med IP-telefoni natten til tirsdag.

- Men det er løst nu, fortæller Peter Glüsing.

Årsagen er endnu ikke klar
Problemet blev først meldt ud klokken lidt i ni mandag, og da lød det, at omkring 450.000 kunder på TDC-netværket var påvirket. Mandag eftermiddag fortalte TDC i en pressemeddelelse, at det tal var væsentligt højere. Helt op til 1.850.000 kunder - ud af ifølge Peter Glüsing cirka 3 millioner kunder i netværket - var ramt, fordelt på de forskellige udbydere, der bruger netværket, som Yousee, Telmore og Plenti.

1,85 millioner TDC-kunder kan igen lave opkald

- Vi har stadig fuld bemanding, og vi følger udviklingen tæt, hvis der skulle ske noget unormalt, siger kommunikationschefen.

- Men vi har prioriteret at løse problemet, så vi har endnu ikke den fulde årsag til problemet.

Havde du store problemer som følge af nedbruddet? Tip os på mail på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+