TDC fyrer topchef og forfremmer finansdirektør

TDC udnævner finansdirektør Pernille Erenbjerg som ny administrerende direktør. Hun erstatter Carsten Dilling.

Efter tre år på posten må TDC's topchef Carsten Dilling sige farvel til TDC. Carsten Dilling forlader øjeblikkeligt sin stilling, og selskabets finansdirektør, Pernille Erenbjerg, overtager posten, oplyser TDC i en pressemeddelelse.

Ifølge TDC forlader Carsten Dilling TDC efter gensidig aftale med bestyrelsen. TDC's bestyrelsesformand Vagn Sørensen siger, at det indimellem er nødvendigt ændre direktionens besætning.

- Stillingen som koncernchef er per definition til låns, og vi har truffet en fælles beslutning om, at tiden nu er rigtig. Det er bestyrelsens klare opfattelse, at Pernille har den rette profil til med sikker hånd at føre TDC videre, siger han i meddelelsen.

Carsten Dilling har været en del af TDC's koncernledelse siden 2007 og var indtil fredag administrerende direktør og medlem af direktionen i TDC og formand for bestyrelsen i en række TDC datterselskaber, herunder TDC Sverige og GET i Norge.

Alle poster overtages af Pernille Erenbjerg. Carsten Dilling vil fungere som rådgiver for Pernille Erenbjerg i de nærmeste måneder, skriver TDC i meddelelsen.

Pernille Erenbjerg, der er 47 år, har siden 2011 været medlem af TDC A/S' direktion som koncernfinansdirektør i TDC Group. I januar 2015 blev hun udnævnt til viceadministrerende direktør.

Chefskiftet kommer kun en uge efter, at TDC aflagde regnskab for første halvår 2015.

Et regnskab, der endnu en gang afslørede, at TDC er presset på det danske marked, som er det absolut største for telegiganten.

Resultatet for første halvår 2015 lød på knap 1,7 milliarder kroner før skat. Det var en tilbagegang på 17,4 procent i forhold til samme periode sidste år.

Den samlede omsætning landede på 12,2 milliarder efter første halvår, hvilket er en fremgang på 6,8 procent, mens omsætningen alene i Danmark faldt 4,1 procent til omkring 9,5 milliarder kroner.

3 kommentarer
Vis kommentarer