TDC gør klar til salg: Her er bejlerne

Flere danske pensionskasser er med i det konsortium, der vil købe TDC

Mandag har TDC offentliggjort, at der er kommet et bud på selskabet fra et konsortium bestående af PFA Pension og Forsikringsselskab, PKA, ATP og Macquarie Infrastructure & Real Assets Europe Limited om at købe op i TDC.

Det oplyser TDC i en fondsbørsmeddelelse.

Konsortiet er klar til at betale 50,25 kroner pr. aktie, og dermed har det hævet prisen markant i forhold til det tilbud, der kom i sidste uge. Ifølge flere medier lød tilbudskursen på omkring 47-48 kroner pr. aktie. Ifølge TDC har selskabet hidtil haft en gennemsnitlig aktiekurs på 38,48 kroner pr. aktie fra 1. november 2017 til 31. januar 2018. Dermed ligger tilbudskursen 30,6 procent over.

Ifølge meddelelsen har TDC-bestyrelsen valgt at anbefale et salg.

- Efter grundig overvejelse af vores muligheder vurderer TDC’s bestyrelse, at konsortiets tilbud repræsenterer både den mest attraktive værdi og den højeste grad af sikkerhed for gennemførelse af transaktionen for TDC’s aktionærer. På den baggrund har vi besluttet at anbefale TDC’s aktionærer at acceptere tilbuddet, siger bestyrelsesformand Pierre Danon.

Samtidig fremgår det af meddelelsen, at TDC-bestyrelsen har indstillet fusionen med MTG Nordic.

Ud over de danske pensionskasser er den australske investeringbank Macquarie med i konsortiet. Det er ikke første gang, at selskabet investerer i dansk infrastruktur. Frem til sidste var selskabet således storaktionær i Københavns Lufthavne. I den forbindelse har der adskillige gange været kritik af, hvordan selskabet har sendt penge til lande i skattely, hvilket har givet dem Skat på nakken.

I september sidste år solgt investeringsbanken aktierne med en gevinst på ti milliarder kroner.

85 kommentarer
Vis kommentarer