TDC har registreret 3000 svindel-sms'er fredag

Svindlere forsøger at lokke nøglekort fra tusindvis af mobilkunder ved at sende sms'er

Ukendte svindlere har i løbet af fredag forsøgt at narre NemID-oplysninger ud af mindst 3000 danskere. (Arkivfoto: POLFOTO)
Ukendte svindlere har i løbet af fredag forsøgt at narre NemID-oplysninger ud af mindst 3000 danskere. (Arkivfoto: POLFOTO)

En sms-svindler må enten have umanérligt ondt i tommelfingeren, eller også har vedkommende fået hjælp af medskyldige eller et computerprogram til at sende et utal af svindel-sms'er til mobilkunder i Danmark.

Teleselskabet TDC oplyser, at man i løbet af fredag har registreret ikke færre end 3000 sms-beskeder, hvor afsenderen forsøger at lokke oplysninger om NemID ud af modtageren.

I sms'en bliver modtageren bedt om at følge et link og uploade et billede af sit NemID-nøglekort. Hvis ikke man gør det, vil vedkommendes NemID ifølge ordlyden i sms'en blive lukket.

- Det er en helt klassisk form for svindel, hvor de kriminelle forsøger at lokke oplysninger ud af modtageren.

- Vi kender mest svindel af denne type fra e-mail, men på det seneste har vi set en stigning i brugen af sms i stedet, siger Povl Damstedt Rasmussen, kommunikationsrådgiver i TDC Group, i en pressemeddelelse.

Svindel-sms'erne er sendt fra en serie af telefonnumre, hvor de første seks cifre er 41 99 24, mens de sidste to cifre varierer.

TDC oplyser, at numrene kan tilhøre andre mobilbrugere, som ikke kender noget til, at deres numre bliver brugt til svindlen.

18 kommentarer
Vis kommentarer