Teater sender Bjarne Corydon i helvede

Det Ny Teater har sendt Bjarne Corydon i helvede i den nye forestilling 'Book of Mormon'

I rækkefølge fra venstre mod højre: Djenghis Khan, Jack the Ripper, Adolf Hitler og Bjarne Corydon. FOTO: Miklos Szabo
I rækkefølge fra venstre mod højre: Djenghis Khan, Jack the Ripper, Adolf Hitler og Bjarne Corydon. FOTO: Miklos Szabo

Ved siden af den nådesløse Djenghis Khan, den blodtørstige Jack the Ripper og racistiske Adolf Hitler står Bjarne Corydon.

Den tidligere finansminister, og nuværende chefredaktør for Børsen, har en enkelt replik i den nyopsatte musical. Det er samtidig grunden til, at han befinder sig i helvede: Jeg solgte Dong for en slik.

Stykket hedder 'Book of Mormon,' og er ikke kun skrevet til at være sjovt, men også for at anstøde.

Bjarne Corydon tog det dog roligt, da han fandt ud af, at han var havnet i teaterhelvedet.

- Det er humoristisk, og det er fint, det er noget, kulturlivet tager fat på. Man kan også sagtens klare sig uden kærlighed, men humor skal der være plads til.

har du tænkt dig at se showet?

- Årh, jeg ved det ikke. Det kommer an på, om jeg får tid. Men det lyder sjovt, siger chefredaktøren til Ekstra Bladet.

Bjarne Corydon inde i Bjarne Corydon
Manden bag den danske version af Book of Mormon, Kasper Holten, og Bjarne Corydon var mandag i Radio24syvs morgenprogram. Her blev han, godt nok af programmets ene vært, tilbudt selv at sige sin replik under en forestilling.

- Jeg synger forfærdeligt dårligt, så det tror jeg ville være en ulykke for alle parter, så det synes jeg, vi skal skåne publikum for, siger Bjarne Corydon til Ekstra Bladet.

Kasper Holten gjorde det klart, at det sjove i den tidligere finansministers fremtræden var overraskelsesmomentet.

- Der har været så meget dæmonisering af Bjarne Corydon. Folk har jo haft så travlt med nærmest at gøre Bjarne Corydon til bagmanden bag international superkapitalisme og det ondeste menneske på jorden. Derfor synes vi, det var rigtig morsomt, at overraske med at han dukkede op, sagde han i Radio24syv.

Kasper Holten ser ikke det, at den tidligere finansminister er endt i helvede, som et angreb, tværtimod. Det er en kommentar på det overdrevne had, der nogle steder er til Bjarne Corydon.

- Bjarne, du kunne næsten ikke have hjulpet os bedre, end ved at få det job på Børsen, lige op til premieren. Hvis man havde glemt, at du var dæmoniseret og superkapitalisten over alle, så kom det jo som fod i hose. Hele meningsdanner-Danmark sagde 'der kan i bare se, han var slem.' Det kom perfekt timet, sagde han.

23 kommentarer
Vis kommentarer