Teenage-debattør uddyber: - Kvinder skal gå i anonymt tøj

Ebrahim Said uddyber nu sine holdninger efter debatindlæg om, at kvinder kan have et medansvar for voldtægt

Den 16-årige debattør Ebrahim Said har sat sindene i kog på de sociale medier efter sit debatindlæg i Weekendavisen, hvor han skriver, at kvinder har et medansvar for voldtægt, hvis de går udfordrende klædt. 

Teenage-debattør: Letpåklædte kvinder har medansvar for voldtægt

Ekstra Bladet første artikel om sagen er allerede delt mere end 2000 gange, og på Ekstra Bladets facebook-side har den fået over 700 kommentarer med på vejen. Blandt andet fra Mette, der skriver:

- Han er da vist også medansvarlig i at få et par på skallen... sådan en idiot.

Da Ekstra Bladet fanger Ebrahim Said tidligt lørdag aften, vil han meget gerne uddybe sine holdninger:

- Jeg prøver ikke at retfærdiggøre voldtægt. Jeg prøver heller ikke at legalisere det. Det eneste jeg prøver på, det er at sige, at vi bliver nødt til at italesætte  problemet. I alt for mange år har vi talt om det her uden at komme videre. Vi er nødt til at kigge på ofret. Jeg opfordrer ikke kvinder til at gå med slør, men til at begynde at gå med anonymt tøj.

- Men du skriver jo at hvis man går med slør, så er sandsynligheden for at blive voldtaget stort set ikke til stede?

-Ja, det er korrekt, den falder drastisk, men jeg siger ikke, at nogen skal gå med slør. Men kvinder skal begynde at gå i mere anonymt tøj for eksempel, når de går igennem natten og ikke som i dag, hvor de går letpåklædt og i fristende tøj, fordi man gerne vil score og virke attraktiv.

-Jeg vil ikke lave et forbud mod at gå i sådan tøj, men kvinder er nødt til at være indforstået med de dertilhørende risici. Og hvis man gør det alligevel, skal man prøve at lave nogle sikkerhedsforanstaltninger  som at følges med venner eller blive hentet af sin far.  For hvis du går sådan i gennem indre by eller Nørrebro, hvor der er høj sikkerhedsrisiko, ja så tror jeg sgu også, at det nogle gange kan være selvforskyldt.

- Men det er vel altid gerningsmanden, der er den skyldige, hvordan kan kvinden være selvforskyldt i voldtægt ?

- Hun har et medansvar, men ansvaret ligger hos gerningsmanden. Det er vigtigt at understrege, at han ingen ret har til at gøre det. Jeg afskyr voldtægt for alt i verden,  men vi må også selv gøre noget for at forebygge det.

- Det er lidt ligesom med terror. Vi opildner også til terror, når vi begynder at lave profet-tegninger og stigmatisere folk.

- Men skulle man ikke i stedet sætte ind over for gerningsmanden. Hvis  man eksempelvis ser på statistikken, er indvandrere stærkt overrepræsenteret, når det gælder domme for voldtægt. Er det ikke også der, der kan ligge et problem i forhold til,  hvordan man ser på kvinder?

- Det vil jeg lade være usagt. Det skal være en anden, der svarer på det. Jeg er blot debattør.

- Men vi lever i et fri samfund. Burde man ikke kunne gå i det, man har lyst til?

- Jo jo, du kan også gå nøgen. Jeg siger bare, at hvis jeg går igennem indre by med et billede af Pia Kjærsgaard og opildner til ting, så kan det også godt være, jeg får et slag i hovedet, og så er det jo min egen skyld. Det er det, jeg prøver at åbne lidt op for. Det er selvfølgelig også svært det her, og det er også derfor, at jeg meget nøje skriver til Weekendavisen og ikke Ekstra Bladet eller BT, fordi der er en tendens til blandt deres læsere ikke at kunne forholde sig til mere universelle ting. Jeg ved godt, at det vil afstedkomme meget stærke reaktioner.

- Har du tænkt på de konsekvenser så dan et indlæg kan få for dig i form af trusler eller andet?

- Jeg ved godt, at folk kan hade mig for det her og på grund af mit efternavn, men det har intet med det at gøre. Alle offentlige personer er hadet på den ene eller anden måde. Jeg håber selvfølgelig stadig, jeg kan gå på gaden, for ellers ville jeg ikke have gjort det, siger Ebrahim, der deltager i den offentlige debat med familiens accept.  

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri