Teenagedreng voldtaget af mor, der ville 'kurere' hans homoseksualitet

I Indien er homoseksualitet strafbart med op til 10 års fængsel, og det får familier til at tage voldsomme metoder i brug for at 'kurere' homoseksuelle unge

Der er flere eksempler på homoseksuelle unge i Indien, der er ofre for 'korrigerende voldtægter'. (Foto: Polfoto)
Der er flere eksempler på homoseksuelle unge i Indien, der er ofre for 'korrigerende voldtægter'. (Foto: Polfoto)

En teenagedreng er blevet voldtaget af sin egen mor, der forsøgte at 'kurere' hans homoseksualitet i den indiske by, Bangalore.

Ifølge foreningen LGBT Collective, der kæmper for homoseksuelles rettigheder i Indien, er forældre så desperate for at deres børn skal være heteroseksuelle, at de såkaldte 'korrigerende voldtægter' er blevet et reelt problem for homoseksuelle teenagere.

Det foregår typisk ved, at forældrene udvælger et familiemedlem, oftest en fætter eller kusine, som skal voldtage den homoseksuelle teenager. I visse tilfælde gør forældrene det selv, lyder meldingen fra LGBT Collective.

Samfund TV: Voldtægtsoffer tager hævn over sin gerningsmand

Foreningen har modtaget mindst 15 meldinger om 'korrigerende voldtægter' gennem de sidste fem år, men mener, at mange ofre tier på grund af den skam, der er forbundet med seksuel misbrug og homoseksualitet i Indien. Det skriver Metro.

Det er heller ikke fordi, ofrene selv har meldt de 'korrigerende voldtægter', at LGBT Collective har kendskab til problemet. I stedet har ofrene blot bedt foreningen om hjælp til at flygte fra deres hjem, hvorefter foreningen er blevet opmærksom på, hvad der i virkeligheden var sket.

En indisk politiker, der mistænkes for at stå bag en voldtægt, måtte reddes af politiet, da han blev omringet, afklædt og banket af en vred menneskemængde. (Foto: AP/NNIS) Samfund TV: Politiker banket efter voldtægtsanklager

Foreningen har også eksempler på piger, der som nyfødte loves ud til fætre til ægteskab, og som efterfølgende har været udsat for 'korrigerende voldtægter', hvis familien fandt ud af, at de havde et lesbisk forhold.

I 2013 genindførte den indiske højesteret en lov, der forbød homoseksuel sex, hvilket betyder, at homoseksualitet kan blive straffet med op til ti års fængsel.

94 kommentarer
Vis kommentarer