Teenagepiger sprøjter sig med allergifremkaldende parfume

Særligt teenagepiger bruger meget parfume og er i risikogruppen for at udvikle allergi

Modelfoto: Colourbox
Modelfoto: Colourbox

Et pift parfume dufter dejligt, men kan føre til både kløe, eksem og udslæt.

Produkter som cremer, deodoranter og makeup indeholder parfume, som kan resultere i parfumeallergi.

Og det er særligt teenagepiger, som er i risikogruppen for at udvikle allergi, fordi de 13-16-årige piger er storforbrugere af produkter med parfume, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Miljøstyrelsen har spurgt 411 piger i alderen 13-16 år om deres forbrug af eksempelvis shampoo, cremer, makeup og deodorant.

Undersøgelsen viser, at de 16-årige bruger væsentligt flere plejeprodukter end de 13-årige. Samtidig viser undersøgelsen, at teenagepigerne ikke ved, at mange af produkterne indeholder parfume.

De unge pigers brug af parfume får Miljøministeriet til at advare mod parfumen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) lancerer en kampagne i håbet om at få pigerne til at vælge produkter uden parfume.

- Næsten fem procent af EU’s befolkning er parfumeallergikere, og unge piger er i særlig stor risiko for at få allergi på grund af deres store forbrug af plejeprodukter med parfume, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Som en del af kampagnen råder ministreret blandt andet til, at man sprøjter parfumen på tøjet i stedet for direkte på huden og bruger deodoranter uden parfume.

- Målet er ikke at få de unge piger til at holde helt op med at bruge parfumeholdige produkter, men at oplyse dem om at brugen af plejeprodukter med parfume i kan resultere i allergi.

- Parfumeallergi er livsvarig og kan føre til permanent eksem, hvilket kan påvirke livskvaliteten og have store omkostninger for den enkelte, siger Esben Lunde Larsen.

5 kommentarer
Vis kommentarer