Teenager redder bortført kvinde – købte frokost til gerningsmanden

En 17-årig dreng er blevet indstillet til en pris for sit utrolige mod, da han reddede en kvinde fra sin voldelige bortfører

17-årige Malyk Bonnet poserer sammen med lokale betjente efter formentlig at have reddet en 29-årig kvindes liv. (Politifoto: Laval Police)
17-årige Malyk Bonnet poserer sammen med lokale betjente efter formentlig at have reddet en 29-årig kvindes liv. (Politifoto: Laval Police)

En kun 17-årig dreng, Malyk Bonnet, er blevet udråbt som helt i sit lokalområde efter at have handlet snedigt og hurtigt, da han opdagede, at en kvinde var ved at blive bortført.

Det hele fandt sted 1. august, da teenageren stod og ventede på en bus hjem fra arbejde. Her lagde han mærke til en mand og en kvinde, som stod og skændtes, skriver CBC News.

- Manden råbte og skreg af hende. Han var ikke særlig blid ved hende. Jeg begyndte at kigge på dem, fordi jeg troede, han ville slå hende, så jeg gik lidt tættere på dem, fortæller den 17-årige dreng.

Se også: 11-årig druknet. Blev genoplivet af sin far

Parret bad Malyk Bonnet om penge til bussen, og han sagde ja til at gå hen i en kiosk for at veksle, så de kunne få nogle småpenge. I den forbindelse fik han et par minutter alene sammen med kvinden, som han syntes virkede meget bange. Det gjorde ham mistænksom, og han besluttede, at han var nødt til at hjælpe hende.

Den snarrådige unge dreng bildte parret ind, at han boede i den canadiske by Laval, selvom det faktisk ikke var tilfældet. Han fortalte dem, at han derfor ville følges med dem i bussen.

- Min plan var at holde dem på et offentligt sted, hvor der er mange mennesker. Jeg besluttede at blive venskabelig med manden, så han stolede på mig. Så jeg spillede mit spil, fortæller Malyk Bonnet.

Og teenagedrengens næse for mistænkelige situationer må siges at være god, for hvad han ikke vidste på det tidspunkt var, at politiet allerede var i gang med at lede efter parret. Den 29-årige kvinde var nemlig blevet kidnappet af manden, som var hendes ekskæreste. Manden var tidligere fundet skyldig for overgreb og dødstrusler mod kvinden, og havde endda et tilhold mod hende. Af politiet blev han vurderet som værende ’meget farlig’.

Uvidende om, hvor farlig en mand, han havde med at gøre, tilbød han parret at tage dem med på en restaurant, hvor han ville give dem frokost.

Malyk Bonnets egen mobiltelefon var løbet tør for strøm, men han lånte en anden, og lod som om, han gik på toilettet, da han i stedet sneg sig væk for at ringe til politiet. Betjentene dukkede op efter kun få minutter. Og selv, da manden var blevet arresteret, var det endnu ikke gået op for ham, at det var hans nye, 17-årige ven, som havde ringet til ordensmagten bag hans ryg.

Se også: Gravid vejrvært svinet til – her er hendes geniale svar

Kvinden, fortæller Malyk Bonnet, var tavs, mens hendes liv blev reddet. Men han husker stadig hendes udtryk i ansigtet, da politiet ankom.

- Hun var lige ved at græde. Hun var så glad, så glad for ikke at være sammen med ham.

Manden blev få dage senere stillet for en dommer, sigtet for kidnapning og overgreb.

Politiet i Laval har kun stor ros til overs for den seje 17-årige.

Se også: Efterlyst dreng fundet igen - så fik han en oplevelse for livet

- Han håndterede situationen rigtig godt, og tog gode beslutninger, som formentlig har reddet denne kvindes liv, siger politibetjent Daniel Guérin fra politiet i Laval, som også fortæller, at han ikke har været ude for noget lignende i sine 24 år som betjent.

Ordensmagten har tilbagebetalt alle de penge, Malyk Bonnet spenderede på bus og mad i sin redningsaktion, og har nu indstillet ham til en lokal pris for sit exceptionelle mod.

43 kommentarer
Vis kommentarer