Teenagere med Trump-kasketter omringer indianer

En video af en gruppe amerikanske teenagere, der tilsyneladende håner og ydmyger en indfødt amerikaner i Washington, går lige nu viralt på de sociale medier

Videoen af de unge Trump-støtter og de indfødte amerikanere har gået verden rundt. Video: Reuters / KAYA TAITANO

En gruppe unge amerikaner er lige nu havnet på forsiden af flere amerikanske og internationale medier, efter der er dukket en video op, hvor de tilsyneladende håner og ydmyger en indfødt amerikaner.

Teenagerne, der alle kommer fra den katolske High School Kentucky's Covington, deltog i en anti-abort demonstration i fredags, mens den indfødte amerikaner Nathan Phillips var der i forbindelse med en march for det oprindelige amerikanske folk.

Det skriver flere medier, herunder BBC og CNN

Over for CNN fortæller Kaya Taitano, der er kvinden, som optog nedenstående video, at det hele startede, da teenagerne og fire afro-amerikanere, der havde stået og prædiket om biblen i nærheden af demonstrationen, begyndte at råbe efter hinanden.

Taitano forklarer, at Nathan Phillips begyndte at gå igennem menneskemængden, mens han spillede på sin tromme og messede, hvad hun mente var en helende bøn, der skulle dæmpe gemytterne.

Umiddelbart så det ud til at virke, men da Phillips nåede til den grinende fyr i videoen, eskalerede situationen igen:

- Denne her dreng nægtede simpelthen bare at flytte sig, og han gik helt op i Nathans ansigt, siger Kaya Taitano til CNN.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nathan Phillips deltog efter eget udsagn i Vietnam krigen fra 1972 til 1976. Foto: Terray Sylvester/Ritzau Scanpix
Nathan Phillips deltog efter eget udsagn i Vietnam krigen fra 1972 til 1976. Foto: Terray Sylvester/Ritzau Scanpix
 

Samtidig begyndte en række andre drenge at samle sig i en cirkel rundt om, fortæller hun:

- De omringede ham (Nathan Phillips, red.) og begyndte at ydmyge ham med hånende tilråb.

'Byg den mur' og 'Trump 2020'
Efterfølgende er videoen lagt på Instagram, og den har skabt røre ikke bare blandt almindelige mennesker, men også blandt amerikanske politikere.

En af dem er kongresmedlemmet Deb Haaland, der selv er en af de første indfødte amerikanere, der blev valgt ind i Kongressen. Hun skriver på sin Twitter-profil, at eleverne udviste 'skamløs had', mangel på respekt og intolerance:

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Skolen, som drengene kommer fra, har efterfølgende været ude og undskylde for deres elevers opførsel, skriver BBC.

I en pressemeddelelse skriver de, at de fordømmer elevernes opførsel mod Nathan Phillips og indfødte amerikanere. De tilføjer, at de vil undersøge hændelsen nærmere, og at episoden vil få de 'nødvendige konsekvenser'.

Nathan Phillips var tydelig berørt efter episoden, og i nedenstående video fortæller han om de tilråb, de unge elever kom med:

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Jeg ville ønske, at den energi, de unge viste, kunne udmønte sig i noget stort for vores land, siger Nathan Phillip blandt andet.

- Jeg kan ikke lide ordet 'had'. Jeg kan ikke engang lide at sige det ord, men der var en decideret hadsk stemning, uddybede Nathan Phillips til CNN om episoden efterfølgende.

656 kommentarer
Vis kommentarer