Teenagesøn opførte sig 'snobbet': Nu bliver mors reaktion hyldet igen og igen

- Han er ikke glad og har fældet et par tårer, men jeg er overbevist om, at han om 15 år vil se tilbage på den dag og grine, fastslår hans mor

Foto: Cierra Brittany Forney.
Foto: Cierra Brittany Forney.
Følg Samfund

Den amerikanske mor Cierra Brittany Forney oplevede, at hendes 13-årige søn Anthony udviste 'snobbet' adfærd og så ned på folk, der havde færre midler at gøre godt med.

Særligt, når det kom til folk, der af økonomiske årsager var nødt til at købe tøj i billige supermarkeder eller genbrugsbutikker.

Cierra Brittany Forney gav ham derfor en udfordring.

Han skulle gå ned i den lokale genbrugsbutik og bruge 20 dollars (svarende til 120 kroner, red.) fra sin egen lomme på at købe alt det tøj, han skulle bruge i løbet af en uge. Han måtte kun gå i det tøj i den efterfølgende uge, hvilket også betød, at han skulle være iført tøjet, når han skulle i skole.

Sammen tog de hen til butikken, hvor Cierra Brittany Forney tog dette billede, som hun senere lagde på Facebook.

'Han er ikke glad og har fældet et par tårer, men jeg er overbevist om, at han om 15 år vil se tilbage på den dag og grine over, at hans mor tvang han til at shoppe i Goodwill (amerikansk velgørenhedsbutik, red.), skrev hun i opslaget og fortsatte:

'Jeg vil lære mine børn, at penge ikke er alt, og hvis man ser ned på folk på grund af, hvor de shopper, bliver man nødt til selv at shoppe der.

Opslaget er indtil nu blevet delt over 260.000 gange og kommenteret mere end 180.000 gange.

'En dag vil han takke dig for den værdifulde lektie i livet, kommenterer Patricia Madden.

'BRAVO Mor, skriver Julie Wolford Watkins.

'Engang i mellem vinder man meget med lidt ydmyghed. Godt gået mor, kommenterer Angie Bailey.

- Det er første gang, jeg nogensinde har gjort noget som det her. Vi har haft adskillige snakke om, at det er et privilegium at have flotte ting, ikke en rettighed, og at det hele kan blive taget fra ham på ét sekund, fortæller Cierra Brittany Forney til BBC og understreger samtidig, at sønnen har givet hende lov til at dele billedet på Facebook.

- Jeg gjorde det ikke for at straffe ham. Min søn lærte en værdifuld lektie, og jeg er sikker på, at det er en oplevelse, vi kan føje til vores minder og se tilbage på, siger hun til BBC.

Janne fik en genial idé efter tur på Burger King - læs, hvorfor folk nu hylder ham i kor.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+