Tegn på måsen: Yoko Ono vil gøre toiletbesøg muntre

Fredag åbner Kunsthal Charlottenborg en udstilling, hvor du kan tegne på numser. Det har Ekstra Bladet hjulpet med

Torsdag satte Ekstra Bladet sammen med Kunsthal Charlottenborg billedet af en helt speciel røv op på stedets toiletter. Foto: Tariq Mikkel Kahn
Torsdag satte Ekstra Bladet sammen med Kunsthal Charlottenborg billedet af en helt speciel røv op på stedets toiletter. Foto: Tariq Mikkel Kahn

Når enden er god er alting godt, siger man. Og Ekstra Bladets avislæsere fik syn for sagen, da de slog op i papiravisen torsdag. For her fik de smækket en bar mås lige i hovedet.

Det sker i forbindelse med åbningen af udstillingen 'Yoko Ono Transmission’ på Kunsthal Charlottenborg i København. Billedet af den fine popo stammer fra filmen Bottoms fra 1966, som Yoko Ono står bag og skal indgå som en del af udstillingen.

Derfor tog Ekstra Bladet en tur forbi Kunsthal Charlottenborg for at hænge billedet af den yderst flotte og yderst bare bagdel op på stedets toiletter.

Direktør for Kunsthal Charlottonborg og med-kurator Jon Hendricks pynter røven med det første ord. Foto: Tariq Mikkel Kahn
Direktør for Kunsthal Charlottonborg og med-kurator Jon Hendricks pynter røven med det første ord. Foto: Tariq Mikkel Kahn

Ikke første gang
Og det er ikke første gang bagdelen pynter i avisen. For 20 år siden bragte Ekstra Bladet nemlig selv samme numse, da Lennon-enken Yoko Ono lavede en udstilling i Fotografisk Center.

Fredag åbner Kunsthal Charlottenborg udstillingen ’, der skal vise breve og billeder taget af Yoko Ono, og torsdag aften finder ferniseringen sted.

Hun tager nogle meget avantgarde projekter og propper det ind i massemedier. Steder, hvor du ikke normalt ville opsøge kunst fra kældergallerier. Pludselig møder du det på gaden, eller i avisen eller et tredje sted, fortæller Michael Thouber, der er direktør i Kunsthal Charlottenborg.

Ukendt kunstner
De fleste kender hendes navn, men det er nok de færreste, der kender hendes kunst.

Men der er nu rig mulighed for at komme lidt tættere på og ikke mindst blive en del af Yoko Onos kunst.

For udstillingen bliver ikke en klassisk en af slagsen. Foruden at hænge billeder op ved busstoppesteder, så er det meningen, at gæsterne i Kunsthal Charlottenborg selv skal deltage i kunsten. Det har Yoko Ono forklaret i en mail til Ekstra Bladet:

- Hvor end du sidder på et toilet, vil du se alle disse frygtelige beskeder, nogle af dem er vrede og depressive, og jeg tænkte, at det ville være rart at sætte noget op dér (på offentlige toiletter, red.), så folk kunne deltage på en munter måde.  

Og selvom plakaten er af en bar numse, så skal den hænge lige. Det er trods alt en kunsthal, understreger en grinende Michael Thouber, der bruger en tommestok til at måle op, da han sammen med Ekstra Bladet sætter det første billede op på alle stedets toiletter.

Han pyntede i selskab med udstillingens med-kurator Jon Hendricks, der er Yoko Onos personlige kurator, billedet med ordet 'yes'.

Kom fra en julesang
Idéen til udstillingen kom som en tilfældighed for kunstdirektøren, som sidste jul havde problemer med, hvad han skulle skrive i sine julekort.

- Så kom jeg til at tænke på den der happy x-mas-sang, som John Lennon og Yoko Ono har lavet. Som er sådan en ’war is over if you want it’, og så tænkte jeg, at den var mere aktuel nu end nogensinde. Og så postede jeg bare den, fortæller Thouber.

Stedet er også kommet i fint selskab med en af dem, der kender Yoko Ono rigtig godt. Jon Hendricks, der er Yoko Onos personlige kurator, og har arbejdet sammen med hende siden 1965, er med-kurator på udstillingen i København.

- Vi er meget spændte alle sammen, forklarede han og fortalte at Yoko Ono netop nu er på Island.

Udstillingen kører frem til februar 2018, hvor du selv har mulighed for at pyntede bagdelene med ord og tanker.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen