Tegnede Løkke som nazist: Jeg er blevet truet på livet

Den engelske The Guardian-tegner Steve Bell har fået en enkelt dødstrussel, efter han tegnede Danmarks statsminister som nazist

Steve Bell vil ikke undskylde sin Lars Løkke-karrikatur. (Foto: Panos Pictures/Chryssa Panoussiadou)
Steve Bell vil ikke undskylde sin Lars Løkke-karrikatur. (Foto: Panos Pictures/Chryssa Panoussiadou)

Den engelske tegner Steve Bell har lavet den tegning, der nok har afstedkommet den allermest heftige debat i Danmark.

I den velrenommerede britiske avis The Guardian har han tegnet den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen iført nazi-armbånd holdende om en grisehale.

I et interview med TV2 fortæller tegneren, at han har fået et væld af reaktioner af forskellige art.

- Nogle reaktioner har været meget, meget kritiske, og der har også været en dødstrussel. Selv om det var på meget dårligt engelsk, kunne jeg forstå de klamme antydninger, siger Steve Bell, der dog ikke har anmeldt dødstruslen til politiet.


I flere af dagens udgaver af udenlandske aviser hænges Danmark ud. Det skyldes den såkaldte smykkelov, der blev vedtaget her

Vil ikke undskylde
Blandt de helt hårde kritikere er Folketingets formand Pia Kjærsgaard, der har udtalt, at The Guardian bør trække tegningen tilbage og give en undskyldning.

Men det har Steve Bell ikke i sinde at gøre. Han forklarer, at tegningen er en provokation ligesom Muhammed-tegningerne trykt i Jyllands-Posten i 2005.

Tegningen er nemlig ikke lavet for at anklage Danmark for nazisme, men skyldes mere en generel skuffelse over den udvikling, der er i danske integrationspolitik, hvor man nu har indført, at man kan tage værdigenstande fra flygtninge.

- I har gjort det meget bedre end Storbritannien, og derfor er det så skuffende, at I tager det her skridt. Det er mere et symbol på skuffelse end en anklage om nazisme, siger Steve Bell til TV2.

268 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere