Telefonnostalgi: Vi savner at snakke med svigermor

Ny undersøgelse peger på hvilke ting, vi savner fra tiden, før alle havde mobiltelefon. Du vil blive overrasket.

I dag har kun 30 procent af danskerne fastnettelefon.
I dag har kun 30 procent af danskerne fastnettelefon.

Du kunne risikere at få de forkerte folk i røret, nogle gange måtte du vente til de andre i huset var færdige med deres samtaler, og du kunne langt fra få fat på alle, lige når du ville.

Der var flere ulemper ved kun at have fastnettelefon, men faktisk er danskerne også lidt nostalgiske over tiden før, vi alle sammen gik rundt med en mobil. Det viser en undersøgelse, som Telia og YouGov har lavet i anledning af, at det er 20 år siden, at mobilen blev allemandseje.

Se også: EU-lande vil blokere for billig telefoni

Det, vi savner mest, er, at man i højere grad var tvunget til at overholde sine aftaler, da man ikke - som i dag - lige kunne ringe på mobilen og sige, at man var forsinket.

Det næstmest savnede vil måske overraske de fleste. Hver femte dansker siger nemlig, at de savner, at man indimellem kom til at tale med for eksempel svigerforældre eller børnenes venner, fordi hjemmet kun havde ét nummer.

Sidst på listen over savnede ting er, at fastnettelefonen ikke kunne flyttes rundt, og at man dermed var fokuseret på at tale i telefon frem for at lave alt muligt andet, som man kan med en mobiltelefon.

Se også: Intet signal på mobilen? Modtag opkald alligevel med ny app

Den landsdækkende undersøgelse viser desuden, at kun 30 procent af alle voksne danskere stadig har en fastnettelefon, mens dette kun gælder for hver tiende blandt de 18-34-årige. Færrest i københavnsområdet og flest i Midtjylland har i dag fastnettelefon.

Dog siger hele 42 procent af danskerne, at de intet savner ved tiden før mobiltelefonen.

De ting, vi er glade for ved at have mobil er, at vi føler os mere opdaterede på nyheder, at vi tager flere billeder og dermed får dokumenteret vores liv, at vi holder os i tættere kontakt med familie og venner, at vi føler os mere trygge, hvis vi er i naturen eller ude om aftenen og endelig - at vi spilder mindre tid med at prøve at få kontakt med folk, da vi kan ringe, sms'e, maile og chatte fra mobilen.

Se også: Derfor gik det galt for mobilselskaberne i Danmark

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere