Annonce:
Annonce:

Telegigant bekræfter omstridt opkøb af Time Warner

Flere politikere er bekymrede for, hvad opkøbet kommer til at betyde for forbrugerne

Annonce:
Følg Samfund

Telekommunikationsgiganten AT & T bekræfter lørdag lokal tid, at selskabet køber mediekoncernen Time Warner for 85 milliarder dollar (cirka 580 milliarder kroner).

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Handlen, der består af både kontant betaling og aktier, sikrer AT & T kontrollen over medier som HBO, CNN og Warner Bros.

Det giver teleselskabet "verdens bedste indhold med et netværk, der kan levere det til enhver skærm, uanset hvordan kunden ønsker det," fremgår det af en pressemeddelelse fra AT & T.

- Dette er den perfekte kombination af to selskaber, der kan supplere hinandens styrker og bibringe en frisk tilgang til, hvordan medie- og telekommunikationsbranchen fungerer for kunderne, producenterne, distributører og annoncører, siger AT & T's administrerende direktør, Randall Stephenson.

Annonce:

Med opkøbet bliver AT & T blandt andet en seriøs konkurrent til selskabet Comcast, der ejer NBCUniversal, skriver AFP. AT & T kan desuden levere hårdere konkurrence til onlinerivaler som Netflix og Amazon.

Handlen forventes dog først at skulle gennemgå en grundig undersøgelse af de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, har allerede sagt, at han vil blokere handlen, hvis han bliver valgt.

- Det er for meget magt i hænderne på for få mennesker, lyder kritikken blandt andet.

Andre politikere har også opfordret til at være opmærksomme på konsekvenserne af købet. Blandt andet senator Richard Blumenthal, der er tidligere statsadvokat i Connecticut.

- Sådan et stort opkøb i branchen kræver en grundig evaluering. Jeg vil nærstudere handlen for at se, hvad den betyder for forbrugerne og deres tegnebøger, siger han ifølge Reuters.

AT & T er USA's næststørste udbyder af trådløst internet og landets tredjestørste udbyder af kabel-tv.

Time Warner består blandt andet af en række store produktionsselskaber heriblandt Warner Bros, HBO, TNT og TBS.

AT & T kunne i regnskabet for 2015 præsentere en indtjening på 147 milliarder dollar. Time Warner havde indtjening på 28 milliarder dollar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: