Telenor styrker Asiens kvindechefer med betalt barsel

For at tiltrække og fastholde kvindelige chefer indfører Telenor betalt barsel i seks måneder for alle

Det store norske teleselskab Telenor indfører seks måneders betalt barsel til selskabets kvindelige ansatte i hele verden fra næste år.

Initiativet skal bidrage til at sikre 30 procent kvinder i lederstillinger inden 2020, lyder det fra selskabet, som har 33.000 ansatte.

I dag er 27 procent af Telenors ledere kvinder.

Tiltaget får størst betydning for medarbejderne i Asien, da ordningerne i Europa allerede er på samme niveau eller bedre, skriver Telenor i en meddelelse.

- Vi ved, at en arbejdsstyrke præget af mangfoldighed bidrager til øget innovation og bedre resultater.

- Som et initiativ til at tiltrække, fastholde og videreudvikle kvindelige ledertalenter indfører vi minimum seks måneders betalt barsel for kvindelige ansatte verden over, siger Telenors direktør, Sigve Brekke.

Tiltaget betyder, at man i Telenor Myanmar kan holde på kvindelige medarbejdere, mener en regnskabschef.

- Det betyder, at jeg og min mand kan begynde at planlægge at få et barn, siger Caroline Yin Yin Htay, som er regnskabschef for Telenor Myanmar, til avisen Aftenposten.

- Jeg har for nylig mistet to medarbejdere, fordi de fik børn. De havde ikke mulighed for at komme tilbage efter to måneder, siger regnskabschefen.

I lande som Indien og Thailand har kvindelige ansatte, som reglerne er nu, ret til tre måneders betalt barsel.

33 procent af Telenors ansatte er kvinder.

Initiativet koster ifølge teleselskabets eget skøn omkring 20 millioner norske kroner, og det er dermed en "billig investering", der skaber en bedre virksomhed, siger HR-chef Jon Erik Haug til Aftenposten.